Contactloos betalen steeds gebruikelijker in Nederland

  Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders steeds meer contactloos betalen. Tegenwoordig is met je smartphone betalen net zo gebruikelijk als met je pinpas. Het aantal gebruikers dat met een smartphone betaalt is in vergelijking met het begin van het jaar verdubbeld!

  Betaalvereniging Nederland (BN) bevestigt in een bericht aan Tweakers dat het aantal gebruikers dat contactloos betaalt flink is gestegen. Zo zouden er 320.000 mensen zijn die wel eens met hun Smartphone hebben betaald.

  Volgens de Betaalvereniging Nederland zal dit aantal nog flink kunnen oplopen. Op 1 januari 2018 zou het aantal al gestegen kunnen zijn naar de 400.000 mensen. Volgens de BN is deze stijging te danken aan de hoeveelheid banken die nu gebruik maken van de contactloos betalen functie.

  ING bracht eind 2015 zijn app uit om te betalen met een Android-smartphone, terwijl ABN Ambro een jaar later volgde. Op dit moment kunnen ook klanten van SNS, ASN Bank en RegioBank op deze manier betalen.

  Contactloos betalen alleen op Android

  De functie is voor nu alleen beschikbaar op Android apparaten. Het is wel mogelijk om contactloos te betalen met Apple producten, maar hier heb je de Apple Pay dienst voor nodig. Een dienst die nog niet beschikbaar is in Nederland.

  De banken die de methode aanbieden proberen in samenwerking met Betaalvereniging Nederland meer mensen te stimuleren om uiteindelijk contactloos met hun smartphone te betalen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.