Contactloos betalen bij ING met Android-telefoons mogelijk

  ING-klanten die een smartphone met Android 4.4 KitKat of hoger en near field communication (NFC) hebben, kunnen in de zeer nabije toekomst contactloos betalen met hun telefoon. Dat maakte de bank vandaag bekend.

  ING kondigt aan vandaag te beginnen met de laatste testfase van een nieuwe app, genaamd ING Mobiel Betalen. ING-medewerkers zullen kijken of het contactloos betalen met een smartphone naar behoren werkt. Is dat het geval, dan wil de bank deze betaalwijze landelijk mogelijk maken.

  Contactloos betalen steeds vaker gebruikt

  Het gebruik van contactloos betalen neemt steeds meer toe. Volgens ING is dit mogelijk bij meer dan 80.000 betaalautomaten in Nederland.

  Eerder maakte de bank het al mogelijk voor haar klanten om contactloos te betalen met een bankpas. Ruim 6,5 miljoen ING-klanten hebben een pas waarmee deze betaalmethode kan worden gebruikt, wat tot dusver meer dan 13 miljoen keer gebeurd is.

  Betalen via smartphone

  Het contactloos betalen via een smartphone heeft hetzelfde principe als via een bankpas: bedragen tot 25 euro kunnen afgerekend worden zonder pincode, al is dit niet verplicht. Vanaf 25 euro moet er altijd een pincode worden ingetoetst. Daarnaast is het bedrag dat zonder pincode en snel achter elkaar betaald kan worden niet hoger dan 50 euro.

  ING heeft nog geen specifieke datum genoemd waarop ING Mobiel Betalen beschikbaar wordt. Wel wil de bank de app deze zomer lanceren.

  Meer NFC-mogelijkheden

  NFC is ook interessant voor games: zo maakt Super Smash Bros. voor de Wii U en 3DS er gebruik van (om een Amiibo in het spel te plaatsen).

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.