Conflict Konami en Maradona bijgelegd buiten de rechtszaal

  Konami en Maradona waren in conflict over het gebruik van de Argentijnse legende in het spel Pro Evolution Soccer 2017. De twee partijen zijn er nu samen uitgekomen zonder tussenkomst van een rechter.

  Diego Maradona zat zonder zijn eigen toestemming in Pro Evolution Soccer 2017 en was hier niet erg blij mee. Een maand geleden kwam Maradona achter de misstap van Konami en dreigde toen met het nemen van juridische stappen. Volgens Konami was alles volgens de regels en met de goede rechten gedaan, maar Maradona zelf was het hier niet mee eens. Na een maand zijn de twee partijen er nu toch uitgekomen zonder tussenkomst van een rechtbank.

  Konami en Maradona leggen ruzie bij

  Het is niet bekend hoeveel geld er gemoeid is met het bijleggen van het conflict, maar de twee partijen gaan in het vervolg wel verder samenwerken. Maradona zal tot en met 2020 de games uit de Pro Evolution Soccer serie promoten en wordt daarvoor betaalt door Konami.

  Konami wilde er alles aan doen om Maradona in de toekomst ook in haar games te kunnen gebruiken. Een topman van Konami vloog hiervoor zelfs naar Argentinië om de onderhandelingen met Diego persoonlijk bij te wonen.

  Legende

  Maradona is in Pro Evolution Soccer 2017 te gebruiken als Legende in de myClub modus van het spel. In vorige delen van de franchise werd altijd een andere naam gebruikt voor Maradona en zat Konami dus niet fout. Dit jaar ging het allemaal fout omdat zijn echte naam gebruikt werd, maar gelukkig zijn beide partijen nu tot een overeenkomst gekomen.

  Pro Evolution Soccer 2017

  Verkijgbaar vanaf 15 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.