Comeback Rare franchises en er wordt NIET gewerkt aan Perfect Dark

  Gameontwikkelaar Rare was de afgelopen dagen flink in opspraak door de geruchten over Banjo-Kazooie 3. Dit naar aanleiding van een tweet van één van de componisten bij Rare. Nu is het gerucht dat men oude Rare-franchises wil laten terugkeren officiëel bekendgemaakt door de creatief directeur van Microsoft Studios.

  Microsoft wil oude Rare-franchises een nieuw leven inblazen, zo meldt creatief directeur Ken Lobb van Microsoft Studio's in een interview met Gamespot. Op de vraag of er ooit een nieuwe Banjo-Kazooie, Blast Corps en Battletoads aankomen geeft hij aan dat dit zeker het geval is. "Niet vandaag, maar ze komen eraan. We kunnen niet alles tegelijk."

  Het handelsmerk van Battletoads is pas geleden verlengd. Lobb geeft aan dat dit niet voor niets gedaan is. Microsoft ziet in wat de IP voor waarde met zich meedraagt en wil dit graag in de toekomst een warm hart toedragen.

  Comeback Rare franchises - Welke games brengen ze terug?

  In november werd bekend dat Rare aan een nieuwe game werkt. Het is nu duidelijk dat dit een oude franchise betreft en alle ogen zijn momenteel gericht op een nieuwe Banjo-Kazooie. Dit naar aanleiding van een tweet met muzieknoten. Kevin Lobb maakt tevens bekend dat het hier niet gaat om een nieuwe Perfect Dark, dus die kunnen we wegstrepen.

  Lobb geeft aan dat Microsoft snapt dat fans de oude IP's een warm hart toedragen en dat ze dit zelf ook doen. Ben jij benieuwd welke franchises terug kunnen keren? Bekijk ons artikel en kom erachter welke Rare-series wij graag terug zien!

  Banjo-Kazooie

  Verkijgbaar vanaf 3 december 2008

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.