CoD Advanced Warfare: betere framerate op Xbox One dan PS4

  De nieuwe CoD Advanced Warfare is zeker een grafisch hoogstandje. Maar als het neer komt op de framerate dan komt de minder sterke console verrassend beter uit de verf.

  CoD Advanced Warfare heeft een aardige performance test ondervonden. In de test zijn de eerste drie levels gespeeld op de Xbox One en PS4. De resultaten hiervan waren erg verrassend.

  Zoals al eerder bekend is geworden loopt de Xbox One-versie op een dynamische resolutie. De Xbox One schaalt de resolutie van de game naar 1080p. Als er niet zoveel gebeurt op het scherm en zodra er meer effecten en vijanden in beeld komen wordt de resolutie vanzelf weer omlaag geschaald.

  CoD Advanced Warfare analyse laat framerate zien

  Hierboven is een video te zien die de framedrops op de PS4 toont. Je ziet dat de Xbox One op 60 frames per seconde blijft en de PS4-versie af en toe last heeft van framedrops. De Xbox One-versie verschilt verder niets vergeleken met de PS4-versie.

  Het enigste verschil is dat de Xbox One gebruik maakt van een dynamische resolutie die ervoor zorgt dat de Xbox One op framerate blijft tijdens heftige gevechten en de V-Sync anders benadert dan de PS4. De PS4 maakt geen gebruik van een dynamische resolutie maar een constante uitvoer van 1080p.

  Call of Duty: Advanced Warfare

  Verkijgbaar vanaf 4 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.