Clash of Clans ontwikkelaar Supercell overname is rond

  Eerdere berichten over een mogelijke overname van Clash of Clans ontwikkelaar Supercell blijken waar te zijn. Het moederbedrijf van Riot games genaamd Tencent heeft voor de overname een bedrag van 8,6 miljard dollar betaald.

  De Clash of Clans ontwikkelaar is daarmee in handen van het Chinese bedrijf dat ook al een meerderheidsbelang heeft in Riot Games, de ontwikkelaar die vooral bekend is van League of Legends. De overname van de Clash of Clans ontwikkelaar zal in fases gaan. Tencent neemt het meerderheidsbelang in Supercell games over van Softbank, de huidige eigenaar van de ontwikkelaar.

  Door de overname van de Clash of Clans ontwikkelaar verdubbelt in een klap de waarde van het bedrijf. De waarde van de ontwikkelaar werd vorig jaar geschat op 5,25 miljard dollar, na de overname staat de waarde van Supercell op 10 miljard dollar. Tencent wordt er door de overname ook niet minder op, het bedrijf wordt door haar meerderheidsbelang in Riot games en de overname van Supercell de grootste speler op de markt van games.

  Andere games van de Clash of Clans ontwikkelaar

  Overigens staat Supercell niet alleen bekend voor het ontwikkelen van de populaire mobiele game Clash of Clans. Het bedrijf heeft namelijk ook nog andere populaire titels voor smartphones zoals Clash Royale, Boom Beach en Hay Day. Waar het succes van de games van Supercell precies in zit is niet geheel duidelijk, maar Tencent heeft in ieder geval twee van de grootste ontwikkelaars in haar stal.

  Verwacht wordt dat de overname over enkele maanden rond zal zijn. In eerste instantie moet Tencent er nog voor zorgen dat de overname van de aandelen die Softbank in handen heeft goed gaat. Vervolgens zal het bedrijf in het derde kwartaal van het fiscale jaar de Clash of Clans ontwikkelaar in handen hebben.

  Clash of Clans

  Verkijgbaar vanaf 2 august 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.