Clash of Clans de meest succesvolle mobile game ooit

  Het Finse Supercell, de maker van Clash of Clans, heeft over het jaar 2015 een omzet behaald van 2,11 miljard dollar. Dat is bijna zes miljoen dollar per dag. Dat maakt Clash of Clans de meest succesvolle mobile game in de geschiedenis.

  De omzet van Supercell, die naast Clash of Clans ook bekend is van Clash Royale, is mede dankzij de vele in-game mini transacties in 2015 met 36% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. De totale winst over 2015 bedroeg hiermee 848 miljoen dollar. Een stijging van maar liefst 68% jegens 2014. Dit maakt Clash of Clans de meest succesvolle mobile game ooit en laat hiermee andere ‘grote’ mobile games als Angry Birds en Candy Crush Saga ver achter zich.

  Clash of Clans de meest succesvolle mobile game - Het spel

  Clash of Clans is een strategiespel dat in 2013 werd uitgebracht voor Android en iOS. In het spel moet je als speler een dorp helemaal van de grond af aan opbouwen. Het doel is om jouw dorp zo goed mogelijk voor te bereiden op andere spelers die jouw land willen veroveren, of juist om zelf ten strijde te trekken.

  Het ultieme doel is om zoveel mogelijk trofeeën te verzamelen. Dit doe je door andere dorpen succesvol te plunderen of door simpelweg geld op je account te storten. Hiermee verdien je grondstoffen zoals goud, mineralen en elixers. De dingen die essentieel zijn voor een succesvol dorp.

  Clash of Clans is niet de enige game die Supercell heeft uitbracht. Clash Royale, Hay Day en Boom Boom Beach zijn de ander succesformules van ontwikkelaar en uitgever Supercell. Alle games zijn beschikbaar in de betreffende Android en iOS stores.

  Clash of Clans

  Verkijgbaar vanaf 2 august 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.