Civilization 6 DLC Rise and Fall aangekondigd

  2K en Firaxis voorzien het strategische Civilization 6 van nieuwe content. Met de Civilization 6 DLC Rise and Fall zal de game een stuk uitgebreider worden. Hij verschijnt op 8 februari voor PC en gaat 29,99 euro kosten.

  Waar Civilization 5 een paar grote DLC’s kreeg, brengt ontwikkelaar Firaxis voor het nieuwste deel juist meerdere kleine pakketten uit. De laatste was van 19 oktober en inmiddels is Rise and Fall als achtste uitbreiding aangekondigd. Andrew Frederiksen, hoofdproducent van Civilization 6, ââ geeft in een exclusief interview met ons aan dat deze DLC van grote omvang zal zijn. "Na de release bleek het bouwen van een groot rijk met meerdere steden een sterke strategie, misschien zelfs iets te sterk."

  Met Rise and Fall wil Firaxis ervoor zorgen dat spelers ook op andere manieren kunnen winnen, aldus Frederiksen. "Vind je het heersen over een kleiner aantal steden interessanter, dan zou je ook zo moeten kunnen spelen en nog steeds competitief zijn." Volgens hem is het nieuwe loyaliteitssysteem daar een belangrijke steunpilaar van, want een kleiner rijk is makkelijker tevreden te houden en dus kan de speler zich op andere dingen richten.

  Met Rise and Fall is niet gewoon een extra lane zoals ‘militie’ of ‘religie’ toegevoegd. Frederiksen zegt dat alle content en features zijn verweven met de rest van de game, waardoor je er ook van begin tot eind mee speelt. Daartoe behoren onder meer acht nieuwe beschavingen, negen leiders, het rekruteren van gouverneurs en een diepgaander alliantiesysteem.

  “We zitten met deze uitbreiding wel op hetzelfde niveau als Gods and Kings of Brave New World van Civilization 5 denk ik," aldus de producer.

  Civilization 6 DLC Rise and Fall voegt Gouden en Donkere Eeuwen toe

  De Civilization 6 DLC Rise and Fall gaat dus groot worden. Ter vergelijking, de vorige uitbreiding voegde twee beschavingen toe: de Khmer en Indonesië. Rise and Fall zal vooral onder het oppervlak aanwezig zijn en veel gameplayaspecten verbeteren en uitbreiden. Maar de toevoeging van Gouden en Donkere Eeuwen is opvallend.

  Tijdens het spelen kom je namelijk zogeheten Historische Momenten tegen, die samen de tijdlijn van je rijk vormen. Volgens Frederiksen bevatten deze informatie zoals het jaartal, een gaaf plaatje en de verdiende era points. Met veel punten kom je in een Gouden Eeuw, waarin iedereen loyaal en tevreden is. Heb je weinig punten, dan wordt het een Donkere Eeuw waarin mensen aan je zullen twijfelen en je rijk zelfs mogelijk verlaten. Je kunt ook in het midden belanden.

  Firaxis wil niet dat spelers gelijk stoppen als ze in een Dark Age komen, dus krijgen ze een kans om zich terug te knokken. Frederiksen noemt daarvoor de Dark Age Policies met een sterk negatief effect, die zijn om te buigen in bonussen door je te richten op specifieke opdrachten. “Lukt het je om een goede score neer te zetten, dan zul je in plaats van een Golden Age een Heroic Age bereiken. De bonussen zijn dan twee tot drie keer sterker, dus het is interessant te zien hoe spelers hierop gaan reageren en of ze het waard vinden om eerst door een Dark Age te gaan."

  Sterke en uitgebreide strategiegame

  Over iets meer dan twee maanden is Rise and Fall dus te koop. Wil je meer over de game weten, dan kun je hier onze Civilization 6 review lezen. De turn-based strategiegame is op 21 oktober 2016 uitgekomen voor de PC en kreeg van ons een ruime 8,5. We noemden het 'uitgebreider en moeilijker dan ooit'.

  Sid Meier's Civilization VI

  Verkijgbaar vanaf 16 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.