Chrome update laat gebruikers autoplay videos met geluid blokkeren

  Rustig met je koptelefoon op het web surfen om plots bijna doof te worden door een advertentie. Met de aankomende Chrome update (versie 66) is dat verleden tijd, aangezien gebruikers van de browsers aan kunnen geven dat dergelijke autoplay advertenties met geluid geblokkeerd mogen worden door Chrome.

  Eerder dit jaar werd al met Chrome 64 een einde gemaakt aan het automatisch afspelen van advertenties op pagina’s. Dit was alleen het geval als de ads in kwestie niet voldeden aan de richtlijnen van de CBA; de coalitie voor betere advertenties. Deels werd die update online gegooid in de hoop dat adverteerders hun vorm van adverteren onder de loep zouden nemen om een blokkade te vermijden.

  Chrome update versie 66 brengt aantal aanpassingen

  Met Chrome 66 zullen er extra criteria voor advertenties komen om aan te voldoen. Zo zullen advertenties die automatisch worden afgespeeld en geluid bevatten (dat ook direct aan staat op maximale sterkte) standaard geblokkeerd worden. Ads met een autplay op websites die door een gebruiker vaker worden gebruikt (en op de mobiel als ze aan het home-scherm toe zijn gevoegd), zullen op een gegeven moment wel weer standaard worden afgespeeld.

  Tot slot zal Chrome 66 ook met een nieuwe functie komen, waardoor het programma bij een onverwachte crash aan kan geven welke plugin of welk programma verantwoordelijk is voor het abrupte afsluiten. Zo weet je eerder dat er iets niet aan de haak is en waar dat door komt. De Chrome update is momenteel alleen beschikbaar voor beta-participanten, maar zal de komende weken voor alle gebruikers beschikbaar worden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.