CES 2019 stuurt ontwikkelaars van een vibrator weg

  Er is de laatste jaren tijdens CES 2019 ook ruimte voor seksuele gadgets. Deze gadgets op zich zijn niets nieuws, maar dit jaar werd er een product weggestuurd. De organisatie van CES 2019 stuurde de ontwikkelaars van een volgens hen ‘immorele, obscene en ongepaste’ vibrator weg.

  In oktober 2018 won de vibrator, genaamd Osé, een prijs bij de Innovation Awards. Deze awardshow wordt ontwikkeld door georganiseerd door de Consumer Technology Association (CTA). Dat is hetzelfde bedrijf dat ook de Consumer Electronic Show (CES). Er leek in de afgelopen maanden geen vuiltje aan de lucht voor de ontwikkelaars van de Osé vibrator.

  Dat veranderde toen bekend werd gemaakt dat de prijs voor Osé door de CTA werd teruggetrokken. De ontwikkelaar, genaamd Lora DiCarlo, kreeg te horen dat het product werd gezien als immoreel, obsceen en ongepast. Het zou in geen enkele categorie die op dit moment tijdens CES wordt getoond passen en de vibrator zou in eerste instantie al geweigerd moeten zijn door de CTA.

  Ontwikkelaar van de vibrator weggestuurd van CES 2019

  Uiteindelijk wordt hierom niet alleen de prijs ingetrokken, maar mag het product helemaal niet meer getoond worden op de beursvloer. Sara Brown, Senior Manager of Event Communications bij CTA, geeft in een verklaring aan dat de organisatie zijn excuses heeft gemaakt bij het bedrijf. Maar de oprichter van het bedrijf is niet te spreken over de gang van zaken.

  Lora Haddock, de CEO van Lora DiCarlo, geeft in een open brief aan dat er duidelijk een dubbele standaard is als het gaat om seksualiteit en seksuele gezondheid in CES. Zij zegt:

  “Terwijl er verschillende seksproducten worden getoond tijdens CES lijkt het erop dat er andere regels gelden voor verschillende bedrijven. Daarnaast is er zelfs een seksrobot voor mannen toegestaan, maar een vibrator voor vrouwen mag dan weer niet”

  CES 2019 is een van de grootste gadgetshows van de wereld. Dit jaar wordt het evenement in Las Vegas gehouden van 8 januari tot en met 11 januari. Lees in ons artikel over tien interessante aankondigingen tijdens CES 2019. Ook kun je hier lezen wat de beste gadgets zijn om in 2019 naar uit te kijken.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.