CD Projekt RED werkt aan nieuwe Witcher en Cyberpunk titels

  Officieel was The Witcher 3: Wild Hunt de laatste Witcher-titel van ontwikkelaar CD Projekt RED, maar de Poolse studio heeft in een financieel rapport laten weten dat zij richting een duaal model van franchises gaat. Dit betekent dat we nog nieuwe titels mogen verwachten van de Witcher en het nog te verschijnen Cyberpunk 2077.

  Dat valt te lezen in het financiële rapport van CD Projekt.

  "Het managen van twee grote franchises (de Witcher-serie en Cyberpunk), samen met enkele onafhankelijke ontwikkelteams, helpt het bedrijf om te werken aan meerdere projecten en dit versoepelt ook het releaseschema op lange termijn."

  Met deze transitie naar een duaal-franchisemodel kan CD Projekt RED de pieken en dalen in haar balansen beheren en ook een groter en capabeler werknemersbestand behouden. Dit zal dan leiden tot meer 'professionele vervulling' voor de werknemers van van de studio.

  De bekendmaking van nieuwe Witcher-titels is enigszins opvallend, want CD Projekt RED heeft lang de lippen stijf op elkaar gehouden over een nieuwe titel in de franchise rondom Geralt. Er is dan ook de mogelijkheid dat het om een spin-off binnen het Witcher-universum gaat, maar het is afwachten tot de ontwikkelaar hier meer over bekendmaakt.

  Nieuwe Witcher en Cyberpunk-titels in aantocht

  Naast de mogelijkheid van een nieuwe Witcher-titel is er ook het feit dat CD Projekt zich al focust op een Cyberpunk-serie. De eerste titel daarvan, Cyberpunk 2077, verschijnt in april 2020, maar de Poolse maker lijkt uit te gaan van een groot succes.

  Behalve Cyberpunk 2077 verschijnt in oktober ook nog The Witcher 3: Wild Hunt op de Nintendo Switch. Daarnaast is er een The Witcher-serie in ontwikkeling voor Netflix, die nog later dit jaar moet verschijnen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.