Captain Toad: Treasure Tracker vertraagd tot januari 2015

  De Europese releasedatum voor Captain Toad: Treasure Tracker is uitgesteld naar januari 2015. Dat heeft uitgever en ontwikkelaar Nintendo bekendgemaakt in een recent financieel rapport.

  In Japan en de Verenigde Staten behoudt de Nintendo-game wel de oorspronkelijke releasewindow van winter 2014. Captain Toad had hiervoor een wereldwijd releaseschema voor de feestdagen aan het eind van dit jaar, maar is nu dus uitgesteld voor Europese Wii U-bezitters.

  In Captain Toad: Treasure Tracker kruipen spelers in de huid van Captain Toad, die voor het laatst werd gezien toen hij buit aan het verzamelen was in Super Mario 3D World. Met die activiteit zette Toad een soloavontuur in. Gamers dienen Toad door "breed gevarieerde, lastige, door vijanden bevolkte, doolhofachtige werelden" loodsen, om "verborgen juwelen en gouden sterren" op te sporen. Dat onthulde Nintendo op de E3 2014 in Los Angeles.

  Wie niet sterk is, moet slim zijn

  Tijdens zijn queeste draagt Captain Toad alleen een neksjaal, rugzak en een te grote hoofdlamp bij zich. Volgens Nintendo is Toad niet bepaald snel of sterk en beschikt hij niet over springkracht of superkrachten. Het zal in Treasure Tracker dan ook vooral neerkomen op slimmigheden en perspectief van de gamer. Men moet bijvoorbeeld de camera draaien om verborgen locaties en andere geheimen bloot te leggen.

  Captain Toad: Treasure Tracker

  Verkijgbaar vanaf 2 january 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.