Capcom onthult nieuwe Resident Evil genaamd Project Resistance

  Capcom heeft een nieuwe Resident Evil-game onthuld, genaamd Project Resistance. De ontwikkelaar liet vorige week via een website al weten dat een nieuwe Resident Evil-game onderweg was en nu blijkt dat het Project Resistance is. De teaser trailer laat zien dat het waarschijnlijk een cooperatieve titel gaat worden.

  Dat is te zien in de trailer, die je boven dit artikel kunt bekijken. Volgens Capcom is Project Resistance een "gloednieuwe survival horrorervaring die gebaseerd is op teamwork." De game ziet er dan ook uit als een cooperatieve titel die je met vier spelers kan ervaren en bevat diverse personages die strijden tegen een robotische man. Deze man lijkt in veel opzichten op Mr. X uit Resident Evil 2, maar dit is niet met zekerheid te zeggen.

  Daarnaast zien we ook een Licker, een klassiek Resident Evil-monster, in de trailer voorbijkomen, terwijl de vier personages voor hun leven strijden tegen een horde aan zombies. De game lijkt in dat opzicht wel als Resident Evil Outbreak, een titel die in 2003 voor de PlayStation 2 verscheen, waarin online multiplayer een centraal element was.

  Meer info over de nieuwe Resident Evil game op Tokyo Game Show

  De onthulling van een nieuwe Resident Evil-titel komt niet helemaal uit de lucht vallen, want Capcom liet vorige week al weten dat zij bezig is met een vers telg in de zombiereeks. Gamers die de Tokyo Game Show zelf bezoeken, kunnen meer gameplay van de game verwachten. Voor sommigen is de titel zelfs speelbaar, maar daarvoor moeten zij zich op tijd hebben ingeschreven.

  De laatste nieuwe Resident Evil titel was een remake van deel twee, die in januari verscheen. Resident Evil 2 kreeg van ons een 9 in de review.

  Project Resistance moet op de PC, PlayStation 4 en Xbox One verschijnen. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

  Project Resistance

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.