Call of Duty World League markeert nieuw tijdperk voor eSports

  Activision en Call of Duty hebben vandaag de creatie van Call of duty World League bekendgemaakt. De nieuwe wereldwijde gamecompetitie begint in januari 2016. Hiermee markeert de introductie van Call Of Duty: Black Ops III de beste eSports in game integratie ooit in de geschiedenis van de franchise

  Met de introductie van de Call of Duty World League wil Activision de nummer één console eSports franchise ondersteunen. De nieuwe competitie is bedoeld om de groeiende community van eSports fans te helpen.

  Call of Duty World League

  De Call of Duty World League zal bestaan uit twee divisies: De Pro divisie en de Challenge divisie. Beide divisies worden verwerkt in de grote finale van het competitieve Call of Duty seizoen, het Call of Duty Championship. Proffesionele Call of Duty teams uit Noord Amerika, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland strijden gedurende het normale Pro division seizoen in regionale competities om een kaartje voor het CoD Championship te bemachtigen. Deze pro division begint in januari 2016.

  De Challenge divisie maakt het mogelijk voor amateur en aspirant pro-spelers om het tegen elkaar op te nemen in een serie van officiële LAN-evenementen. De winnende teams van de Challenge divisie verdienen ook een plek op het CoD Championship.

  Call of Duty Championship verplaatst

  Voor de allereerste keer in de geschiedenis van het toernooi zal het CoD Championship niet in de lente plaatsvinden. Het is verplaatst naar de herfst om de nieuwe seizoensindeling te ondersteunen.

  Drie miljoen dollar aan prijzengeld!

  Maar dit is niet het enige dat voor de allereerste keer anders is. Het totale prijzengeld dat te verdienen is in de eSports competitie was nog nooit zo hoog! Met de Pro en Challenge divisies en het hoofdtoernooi is een gecombineerde prijzenpot van wel drie miljoen dollar te winnen. Hiermee wordt de prijzenpot van dit seizoen meer dan drie keer zoveel dan bij de vorige editie.

  De release van Black Ops III staat gepland op 6 november. XGN zette alles wat we tot nu toe weten over deze game op een rij.

  Call of Duty: Black Ops III

  Verkijgbaar vanaf 6 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.