Call of Duty: Modern Warfare reboot aangekondigd

  De nieuwste telg in de Call of Duty reeks, Call of Duty: Modern Warfare, is officieel aangekondigd. De game draagt dezelfde titel als Modern Warfare uit 2007, maar wordt een realistische reboot voor de franchise. Ontwikkelaar van dienst is Infinity Ward en de game komt op 25 oktober uit voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  Dat heeft ontwikkelaar Infinity Ward vanavond laten weten met een trailer, die je hierboven kunt bekijken. De maker liet gisteren al weten dat er vandaag een aankondiging betreffende Call of Duty zou uitkomen.

  De nieuwe Call of Duty titel zal anders zijn dan de laatste game in de franchise, Black Ops 4. Modern Warfare zal namelijk een singleplayer campagne hebben, iets wat ontbrak in Black Ops 4. De laatstgenoemde titel focuste zich meer op het multiplayerelement met ook een battle royale modus.

  Daarnaast zijn er nog andere wijzigingen. Zo zal er bij de nieuwste Call of Duty voor het eerst cross-play mogelijk zijn in de multiplayer. Gamers op de diverse platformen, PC, PlayStation 4 en Xbox One, kunnen dus tegen elkaar strijden in diverse mappen. Bovendien zal Modern Warfare geen traditionele season pass bevatten. Uitgever Activision geeft het volgende aan:

  "Het team elimineert de traditionele season pass, zodat zij meer gratis mappen en content kan afleveren voor alle spelers.".

  Call of Duty: Modern Warfare komt op 25 oktober uit

  In een interview met Polygon zegt Jacob Minkoff, de campagne gameplay regisseur, dat Call of Duty: Modern Warfare spelers "oncomfortabel moet laten voelen". De regisseur noemt het moment uit de originele Modern Warfare, waarin jij als speler met een AC-130 kogels van bovenaf op naamloze figuren schiet. "Wij willen dat de nieuwe Modern Warfare hetzelfde kaliber van relevante en provocerende momenten voorschotelt." De regisseur zegt verder dat het spel de meest "authentieke en realistische game is die wij ooit hebben gemaakt."

  Het zal de eerste Call of Duty game voor ontwikkelaar Infinity Ward zijn sinds Infinite Warfare uit 2016. Die game kreeg in onze review een 8,0.

  Call of Duty: Modern Warfare komt op 25 oktober uit voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  Call of Duty: Modern Warfare (2019)

  Verkijgbaar vanaf 25 october 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.