Call of Duty Modern Warfare krijgt geen zombie modus

  Met deze reboot van de originele Moderne Warfare keert Infinity Ward weer helemaal terug naar het realistische Call of Duty dat we kennen uit het vorige decennium. Geen double jump, geen ruimteschepen en geen gekkigheid. Bij deze renaissance van de Call of Duty-reeks passen ook geen fantasierijke zombies. Modern Warfare heeft dus geen zombie modus.

  Infinity Ward

  Heeft Call of Duty Modern Warfare een vervanging voor de zombie modus?

  Nu het bekend is gemaakt dat Modern Warfare geen zombie modus bevat is de vraag natuurlijk of er daarvoor iets in de plaats komt. In de officiële beschrijving van de game wordt informatie vermeldt over een nieuwe co-op modus die het verhaal van de singleplayer campaign vervolgd. De modus wordt omschreven als een aantal Elite operations die je met een squad coöperatief kunt spelen. De modus is beschikbaar voor alle skill levels.

  De omschrijving van deze modus doet sterk denken aan de Spec Ops modus uit de vorige Modern Warfare delen. In deze modus konden spelers samen verschillende doelen voltooien onder een tijdslimiet. Het zou heel goed kunnen dat Infinity Ward deze modus in vernieuwde vorm laat terugkomen in Modern Warfare 2019.

  Waarom zit er geen zombie mode in de nieuwe Modern Warfare?

  Op zich is het niet verrassend dat er geen zombie modus in de game zit. Oorspronkelijk komt de modus bij Treyarch vandaan, de ontwikkelaar van de World at War en Black Ops games. In het spel Infinity Warfare voegde Infinity Ward voor het eerst de populaire zombie modus aan een van hun eigen games toe.

  Over de precieze reden waarom er bij Infinity Ward voor is gekozen om de modus uit het spel te laten had campaign gameplay director Jacob Minkoff tijdens een interview met PlayStation Lifestyle dit te zeggen:

  Wij proberen met Modern Warfare een authentieke, realistisch aanvoelende wereld te creëren. Daarbij hebben wij niet de flexibiliteit om zoiets als zombies in de game te stoppen. Zoiets zou het gevoel dat je in een realistische wereld speelt waarin je te maken krijgt met moderne conflicten verminderen.

  Call of Duty Modern Warfare komt op 25 oktober 2019 uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Call of Duty: Modern Warfare (2019)

  Verkijgbaar vanaf 25 october 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.