Call of Duty Modern Warfare 2 ontwikkelaar terug bij Infinity Ward

  Todd Alderman, voormalig hoofd designer van de Infinity Ward studio keert, terug op zijn oude nest. Dit meldt Activision aan Polygon. Infinity Ward is onder andere ontwikkelaar van Call of Duty Modern Warfare 2.

  Bijna vijf jaar na het verlaten van Infinity Ward studio keert Todd Alderman terug bij de studio. Todd had de studio verlaten naar aanleiding van een reeks van beschuldigingen en rechtszaken. Nu keert hij terug bij de studio als multiplayer project directeur.

  Alderman was samen met 38 medewerkers van Infinity Ward betrokken bij een rechtszaak tegen Activision. De studio had tussen de 75 miljoen en 125 miljoen dollar aan bonussen voor het succes van Call of Duty Modern Warfare 2 niet uitbetaald gekregen door Activision.

  De rechtszaak begon nadat medeoprichters van Infinity Ward Jason West en Vince Zampella werden ontslagen. De rechtszaak had invloed op de studio en het spel.

  Todd Alderman had niet verwacht dat hij nog ooit zou terugkeren naar Infinity Ward en Call of Duty, vertelde hij aan Polygon. Volgens hem is er in de tussentijd veel veranderd in de studio. Er zijn volgens hem veel nieuwe gezichten bijgekomen en gemotiveerde mensen die iets moois willen maken.

  Hij vindt het een geweldig game concept waar hij deel van uit wil maken. Todd kan niet wachten om te zien wat ze gaan doen met de wisseling van ontwikkelaars die om drie jaar plaatsvindt voor Call of Duty.

  Kans op remake van Call of Duty Modern Warfare 2 neemt toe

  Het lijkt erop dat Infinity Ward de Call of Duty van 2016 mag gaan ontwikkelen. Met de terugkomst van Todd Alderman neemt de kans op een remake van Modern Warfare 2 of een vervolg van de Modern Warfare reeks toe. De community vraagt al jaren om een terugkeer van de populaire Call of Duty naar de current-gen consoles. Er is verder nog niets bekendgemaakt over de volgende Call of Duty delen.

  Call of Duty: Modern Warfare 2

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.