Call of Duty Gingerbread Man Exo Suit was een Make-A-Wish aanvraag

  Een van de toevoegingen in Call of Duty Advanced Warfare waar bijna gelijk op werd gehaat door Call of Duty spelers was een "Gingerbread Man Exo Suit", totdat het verhaal erachter boven water kwam.

  Hoewel de speler het pak zelf niet kon zien tijdens het spelen, waren leden van de community er snel over uit hoe stom ze het pak vonden zien in tegenstelling tot de andere pakken die gebruikt konden worden. Een Call of Duty speler op Twitter heeft contact opgezocht met Michael Condrey, game director van Call of Duty Advanced Warfare om te vragen waarom de Gingerbread Man Exo Suit in de game was geïmplementeerd.

  Condrey heeft gereageerd en vertelde dat deze Exo Suit een speciale aanvraag was van een gamer die lijd aan een ernstige ziekte. De aanvraag was gedaan via de Make-A-Wish Foundation. De gamer, een jongen genaamd Julian, had gevraagd of hun holiday suit de vorm zou krijgen van een gingerbread man. Het team en Activision hebben zijn naam er ook op "geschreven" met glazuur.

  Call of Duty fans waren snel van de veronderstelling dat Call of Duty dit keer "te ver" is gegaan. Totdat Condrey bekend heeft gemaakt waarom het pak nou eigenlijk in de game zat. Mensen op Youtube gaven al snel toe dat ze spijt hebben van het "bashen" op de Gingerbread man Exo Suit.

  Een Youtuber zei al dat hij zich heel naar voelde omdat hij had gezegd dat hij de Gingerbread Man Exo Suit er verschrikkelijk uit vond zien. Nu hij weet dat het voor een jongen op het sterfbed is gedaan denkt hij er heel anders over.

  Gingerbread man Exo Suit

  Gingerbread Man Exo Suit niet de eerste Make-A-Wish

  Dit is niet de eerste keer dat de Make-A-Wish Foundation samen heeft gewerkt met game-ontwikkelaars. Een game designer van LucasArts, Eric Johnston, heeft in 2004 een soortgelijke actie begaan voor een jongen genaamd Ben. Hij had zijn gamestudio overgehaald om een game te ontwikkelen voor de jongen van 9 jaar oud die leed aan leukemie.

  In Bens game namen spelers de controle over Ben die rond rijd op een skateboard om kwaadaardige kankercellen te vernietigen. De game is gratis te downloaden en is wereldwijd in vele ziekenhuizen te spelen.

  Het niewue Call of Duty Infinite Warfare is vanaf 4 november verkrijgbaar voor Playstation 4, Windows PC en Xbox One.

  Call of Duty: Advanced Warfare

  Verkijgbaar vanaf 4 november 2014

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.