Call of Duty franchise harkt 10 miljard dollar binnen

  De Call of Duty-franchise heeft sinds het eerste deel in 2003 meer dan 10 miljard dollar (8 miljard euro) opgebracht. Dat zegt Bobby Kotick, CEO van uitgever Activision-Blizzard.

  Daarnaast meldt Activision dat Call of Duty: Advanced Warfare de grootste entertainment-launch (in de eerste week) van 2014 heeft meegemaakt. Die bewering is gebaseerd op verkoop via zowel retail als digitale kanalen, zoals Steam, PlayStation Network en Xbox Live. Ook heeft de uitgever de cijfers van Advanced Warfare vergeleken met openbare film-, muziek- en boekverkopen wereldwijd, alsmede schattingen van Activision-medewerkers zelf.

  Call of Duty: Advanced Warfare overtreft voorganger Ghosts

  Call of Duty: Advanced Warfare heeft volgens Activision meer verkocht dan voorganger Ghosts. Ook de input van spelers was hoger: gamers hebben in de nieuwste Call of Duty naar verluidt al ruim 370 miljoen online-matches gespeeld. Voorts meldt Activision dat het elfde deel in de FPS-reeks "de best verkopende digitale launch in de geschiedenis van de consoles" is.

  Bobby Kotick laat weten dat de serie financieel succesvoller is dan de filmreeksen The Hunger Games, Transformers, Iron Man en The Avengers bij elkaar.

  Call of Duty: Black Ops II

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.