Call of Duty Championship aangekondigd - $1 miljoen prijzengeld

  Microsoft heeft de ultieme Call of Duty strijd aangekondig. Het Call of Duty Championship zal van 27 tot 29 maart plaatsvinden in Los Angeles. Een miljoen dollar aan prijzengeld ligt voor het oprapen.

  Aan het toernooi zullen 32 teams kunnen meedoen. Major League Gaming (MLG) en andere eSports partners werken samen met Activision, Sledgehammer Games en Xbox om een groots gaming weekend op te zetten.

  Bekijk bovenaan dit artikel de trailer van het Call of Duty Championship 2015. Call of Duty Advanced Warfare kwam vorig jaar uit, en verkocht zelfs een tijdje beter dan FIFA 15 en GTA 5.

  Call of Duty Championship live stream op Xbox Live

  In ieder geval de finale, en waarschijnlijk ook andere wedstrijden, zal via Xbox Live gestreamd worden. Ook andere "broadcast partner" zenden de finale uit, maar het is nog onbekend wie dat zijn. Michael Condrey, Medeoprichter van Studio Head bij Sledgehammer, heeft er al zin in:

  "Vanaf de eerste dag wilde het Sledgehammer Games team een nieuwe manier creëren voor fans om de Call of Duty multiplayer te spelen. We zijn erg tevreden met hoe de competitieve community de nieuwe player movement en game modus van Advanced Warfare hebben omarmd en overmeesterd. Dit gaat het spannendste wedstrijdseizoen voor Call of Duty worden en daarbij is het Call of Duty Championship een van de beste eSports toernooien van het jaar."

  Hoe kun je meedoen aan dit grote toernooi? Via een serie kwalificatieronden, gehost door verschillende eSports organisaties, kun je je kwalificeren. Deze toernooien vinden plaats in februari en maart, worden gespeeld op Xbox One en worden onder meer op MLG.tv uitgezonden.

  Iedereen mag zich opgeven voor het de kwalificaties, lees wel even de voorwaarden op de speciale eSports website van Call of Duty. Hier vind je ook informatie over de verdeling van de prijzen, de maps en modi die gebruikt worden en de regels en voorschriften.

  Call of Duty: Advanced Warfare

  Verkijgbaar vanaf 4 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.