Call of Duty: Advanced Warfare staat open voor sequel

  Sledgehammer Games ontwikkelt de wereld en het plot van Call of Duty: Advanced Warfare op zodanige wijze, dat er een sequel mogelijk is. Daarbij legt de ontwikkelaar uit dat de 2054 setting enorm verschilt van de 2025 setting uit Call of Duty: Black Ops 2.

  Voor het ontwikkelen van Call of Duty: Advanced Warfare en de 2054 setting heeft ontwikkelaar Sledgehammer Games een moeilijke tijd gehad. Zo werd er nagedacht over hoe de toekomst van de Call of Duty-serie eruitziet en hoeveel science fiction elementen Advanced Warfare moet bevatten.

  Uiteindelijk heeft Sledgehammer Games voor een gewortelde en harder universum gekozen, waar Call of Duty fans makkelijk in verzeild raken. Deze keuze is tot stand gekomen door het onderzoek die de ontwikkelaar heeft gedaan in de meest geavanceerde technologie van vandaag.

  De vruchten van dit onderzoek zijn te zien in Call of Duty: Advanced Warfare, zoals het 3D-printer geweer dat zijn eigen ammunitie uitprint, of het plasma-powered geweer en de hover bikes.

  Op het gebied van sciencefiction, haalde Sledgehammer Games inspiratie uit de film District 9 van Neill Blomkamp. Buiten deze film om heeft de ontwikkelaar afstand genomen van sciencefiction iconen.

  Verschil tussen Advanced Warfare en Black Ops 2

  Call of Duty: Black Ops 2 van Treyarch had een futuristische setting die veel weg heeft van de setting in Advanced Warfare. Ondanks overduidelijke vergelijkingen zijn de verschillen groot genoeg, aldus Glen Schofield, oprichter van Sledgehammer Games.

  Hiervoor heeft Sledgehammer Games contact gehad met Mark Lamia, studiohoofd van Treyarch, en de designers bij de ontwikkelaar. Dit werd gedaan om dubbeling te voorkomen tussen beide games.

  Na zes maanden van informatie verzamelen had Sledgehammer Games een visie voor ogen, waardoor Advanced Warfare meer dan genoeg verschillen vertoont met Black Ops 2.

  Call of Duty: Advanced Warfare

  Verkijgbaar vanaf 4 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.