'Call of Duty 2020 is Black Ops 5 en wordt gemaakt door Treyarch'

  Het nieuwste deel in de Call of Duty franchise is nog niet eens officieel onthuld of er is al nieuws over de game die erna komt. Call of Duty 2020 wordt namelijk gemaakt door Treyarch als we de bronnen van Kotaku mogen geloven. Het zou hierbij gaan om het vijfde deel in de Black Ops-serie.

  Het feit dat Treyarch de Call of Duty van 2020 gaat maken, is niet geheel vanzelfsprekend. Vanaf 2014 is de cyclus van de franchise verdeeld over vier studio's: Infinity Ward, Treyarch en een samenwerkingsverband tussen Sledgehammer en Raven. Voor 2020 was de beurt weer aan de laatstgenoemde ontwikkelaars om een nieuwe game te maken, maar dit gaat dus niet door.

  Wat weten we over Call of Duty 2020?

  Call of Duty 2020 wordt volgens drie verschillende bronnen gemaakt door Treyarch. Dit in tegenstelling tot de nieuwe cyclus die vanaf 2014 is ingegaan. Als dit wel het geval was, zouden Sledgehammer en Raven de game ontwikkelen. Activision heeft alle ontwikkelaars nu laten weten dat deze studio's niet meer aan het roer staan voor de 2020 release.

  De desbetreffende Call of Duty gaat zich afspelen in de Koude Oorlog en is een nieuw deel in de Black Ops-serie. Dit betekent dat we in 2020 Black Ops 5 kunnen verwachten. Treyarch neemt hierbij de leiding. Sledgehammer en Raven gaan de studio tijdens de ontwikkeling ondersteunen. In tegenstelling tot Call of Duty Black Ops 4 krijgt deze game wel een campaign.

  Wat is er bekend over de nieuwste Call of Duty?

  Over het nieuwste deel in de Call of Duty franchise is op dit moment nog niet zoveel bekend. Het is duidelijk dat de ontwikkeling in handen is van Infinity Ward en het waarschijnlijk gaat om een nieuwe toevoeging aan de Modern Warfare serie. Het zou dan gaan om Call of Duty Modern Warfare 4. Tijdens een preview event is het bestaan van de game mogelijk gelekt namelijk.

  Een beoordeling van PEGI wijst er ook op dat we Call of Duty Modern Warfare 2 Remastered in de nabije toekomst kunnen verwachten. Tot in hoeverre dit een realiteit wordt, is nog onduidelijk. Voor het einde van juni is er een Call of Duty reveal, waarin we meer nieuws kunnen verwachten.

  Call of Duty: Black Ops IIII

  Verkijgbaar vanaf 12 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.