Bungie legt ontbreken cross-gen multiplayer Destiny uit

  De Destiny multiplayer bèta is ondertussen in volle gang. Vanaf 9 september ligt de game zelf in de winkels voor vrijwel alle platformen. Over waarom deze niet allemaal samen de multiplayer kunnen spelen, geeft Bungie nu uitleg.

  Destiny zal vooral in het teken staan van de multiplayer. De game komt uit op zowel de nieuwe als vorige generatie consoles. Toch heeft Bungie ervoor gekozen om de multiplayer niet cross-platform te maken, dus ook niet tussen bijvoorbeeld PlayStation 3 en PlayStation 4 gamers of Xbox 360 en Xbox One gamers.

  Destiny ervaring voor iedereen gelijk

  Dit is geen resultaat van technische problemen, maar een bewuste keuze van ontwikkelaar Bungie. Dat legt Roger Wolfson, programmeur bij Bungie, uit: "Het gaat erom de ervaring voor iedereen gelijk te houden."

  Wolfson geeft hierbij een voorbeeld met het verschil in resolutie. "Ik heb een nadeel in snipen op een map omdat mijn tegenstander slechts twee pixels op mijn scherm is, maar ik vier op zijn scherm." Dat verschil komt omdat de speler de PlayStation 3 versie heeft, maar het opneemt tegen een PlayStation 4 gamer met een hogere resolutie.

  Zelfs al zou er geen technisch verschil zijn, dan nog is er de illusie dat de gamers op nieuwe consoles het voordeel hebben. Dat simpelweg omdat de PlayStation 4 en Xbox One veel meer hardware kracht tot hun beschikking hebben.

  Omdat Bungie iedereen een eerlijke en gelijkwaardige ervaring wil geven, is ervoor gekozen de multiplayer per platform op te delen, aldus Wolfson.

  Destiny zal op 9 september uitkomen op de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en PC.

  Destiny

  Verkijgbaar vanaf 9 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.