Breaking Bad film komt eerst uit op Netflix in plaats van op AMC

  In november werd er een Breaking Bad film aangekondigd die zich zal focussen op Jesse Pinkman. Volgens Deadline zal deze film over de welbekende serie eerst te zien zijn op Netflix voordat de film wordt uitgezonden op AMC, het bedrijf waar de serie oorspronkelijk vandaan komt. Breaking Bad kreeg veel bekendheid door Netflix.

  AMC

  Pas op: dit nieuwsbericht bevat spoilers voor het einde van Breaking Bad.

  Vince Gilligan, de schrijver van Breaking Bad en de aankomende film, vertelt in het interview met Deadline dat Netflix grotendeels voor de bekendheid en het succes van Breaking Bad heeft gezorgd. Gilligan vertelt daarbij dat hij denkt dat er geen eens een seizoen 2 van de serie zou zijn geweest als de serie niet op Netflix had gestaan.

  Breaking Bad film op Netflix vanwege gedeeld succes

  Vandaar dat het niet heel gek is dat de aankomende film als eerste op Netflix komt te staan. AMC zal waarschijnlijk een goed moment moeten vinden om de film uit te zenden, terwijl de film op Netflix op ieder moment kan worden bekeken. Er is tot nu toe nog weinig bekend over de serie, afgezien van het feit dat de film zich zal focussen op het leven van Jesse Pinkman nadat hij ontsnapt van zijn kidnappers aan het einde van het laatste seizoen.

  Dit is niet de eerste spin-off die er van de serie wordt gemaakt. Momenteel staan er vier seizoenen van Better Call Saul op Netflix, een serie die zich focust op het leven van de gladde advocaat in Breaking Bad voordat hij te maken kreeg met alle drama van Jesse en Walter. Hoewel de meningen over de spin-off serie verdeeld zijn, is ook deze spin-off serie goed ontvangen bij het publiek en door recensenten. Dit levert goede hoop voor de film van Breaking Bad, waarin we kunnen zien hoe het leven verder gaat voor Jesse nadat Walter alles overhoop heeft gehaald.

  Nog weinig informatie over de sequel

  De film wordt geschreven door Vince Gilligan, de originele scriptschrijver van Breaking Bad en spin-off serie Better Call Saul. Hoe de film zal heten en wanneer deze uit zal komen is tot nu toe nog onbekend. Het feit dat er expliciet wordt gezegd dat de film eerst op Netflix uit zal komen en daarna op AMC geeft ook ruimte voor een aantal vragen. De kans bestaat namelijk zelfs dat er een aantal afleveringen zullen uitkomen in plaats van maar één film.

  Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat de film daadwerkelijk uitkomt. Benieuwd of Breaking Bad iets voor jou is? Wij hebben een artikel geschreven over vijf redenen om Breaking Bad te kijken en een artikel over vijf redenen om Better Call Saul te kijken.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.