Borderlands teaser hint naar nieuwe Gearbox game tijdens PAX East

  Gearbox heeft een nieuwe Borderlands teaser uitgebracht die hint naar Borderlands-gerelateerde onthullingen tijdens PAX East. De livestream van Gearbox zal donderdagavond 28 maart om 19.00 plaatsvinden. De trailer toont alvast een glimps van wat er aan staat te komen.

  In de Borderlands teaser worden fans alvast warm gemaakt voor wat lijkt op een nieuwe game binnen de Borderlands-reeks. Zo wordt er gehint naar een aantal personages en andere voorwerpen uit het bekende universum van de serie. Voor de officiële onthullingen van Gearbox Software moet er gewacht worden tot de Gearbox livestream die donderdagavond om 19.00 zal plaatsvinden.

  Borderlands teaser is één van velen

  Dit is niet de eerste keer dat er een Borderlands teaser is uitgebracht, want eerder deze maand bracht de studio achter de bekende FPS-RPG ook al een aantal afbeeldingen uit. Zo werden er tweets geplaatst waarin een groot bord met de datum van PAX East te zien was en zijn er sindsdien nog foto’s uitgekomen met de bekende artstyle van de game. Op één van de foto’s was Maya, één van de speelbare personages uit deel 2, in blokkerige vorm te zien.

  Gearbox Software heeft sinds de Maya-tweet ook nog andere teasers geplaatst op Twitter, waarvan sommigen niet te maken hebben met Borderlands. Zo is één van de tweets namelijk gerelateerd aan Duke Nukem. Op de tweet, hieronder bijgevoegd, is te zien hoe Duke zijn vuistje in omhoog heist, alsof hij een boks wil geven.

  Meest recente Borderlands game alweer een tijdje geleden

  Het is inmiddels alweer een tijdje geleden sinds de meest recente Borderlands game werd uitgebracht. Dat was namelijk in 2015 toen Borderlands: The Handsome Collection verscheen op de PlayStation 4 en Xbox One. Deze collectie bevatte Borderlands 2 en Borderlands: The Pre-Sequel en kwam op 27 maart 2015 uit.

  Als we de collectie niet meerekenen, is Tales from the Borderlands de meest recente game binnen het Borderlands-universum. Deze werd alleen niet door Gearbox Software ontwikkeld, maar door het inmiddels failliet-verklaarde Telltale Games. Dit is dan ook geen shooter, maar een adventure-game waarin je keuzes moet maken die het verhaal beïnvloeden.

  Veel speculatie rondom Borderlands 3

  Er wordt al tijden gespeculeerd over een mogelijk derde deel in de Bordelands-reeks en dat is niet zo gek. Borderlands 2 komt alweer uit 2012 en dat is inmiddels alweer zeven jaar geleden. Sindsdien heeft Gearbox Software wel al bevestigd dat er een derde Borderlands aankomt. Dat gebeurde namelijk al op 25 april 2016 toen Randy Pitchford, directeur van Gearbox Software, bevestigde dat er een derde deel in productie was.

  Sindsdien werd er gespeculeerd over wanneer de aankondiging van deel 3 zou zijn. In eerste instantie werd er in 2017 gedacht dat de game dichtbij zou zijn, maar een aankondiging bleef uit. De hoop werd daarna gevestigd op E3 2018, maar in mei 2018 maakte Pitchford bekend dat Borderlands 3 ook niet aanwezig zou zijn tijdens de beurs in Los Angeles.

  Borderlands 2: Add-On Content Pack

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.