Borderlands 3 release en verschillende Borderlands remasters onthuld

  De Borderlands 3 release is tijdens PAX East officieel bekendgemaakt door Gearbox Software. Het is de grootste van de verschillende Borderlands-gerelateerde aankondigingen. De originele Borderlands krijgt namelijk ook een opgepoetste editie en ook wordt The Handsome Collection opnieuw uitgebracht met nog meer pracht en praal.

  De Borderlands 3 release werd officieel aangekondigd tijdens PAX East door middel van een uitgebreide trailer. Hierin is de eerste gameplay te zien van het nieuwe deel in de serie waar fans inmiddels al flink wat jaren op wachten. De trailer geeft nog geen precieze datum over de release van de game. Wel laat ontwikkelaar Gearbox Software weten dat op 3 april er wederom een Borderlands 3-gerelateerde onthulling op de planning staat.

  Verschillende Borderlands collecties aangekondigd

  Naast de Borderlands 3 release werden er nog twee andere games onthuld die fans binnenkort alvast kunnen spelen. Het gaat om nieuwe versies van de eerder uitgebrachte Borderlands-games die naar de huidige generatie consoles komen. De nieuwe versies bevatten alle DLC's die eerder voor de games uit zijn gebracht. Ook krijgt Borderlands 2 VR deze zomer een gratis update die alle DLC van het tweede deel bevat.

  Borderlands The Handsome Collection Ultra HD is een gratis update voor iedereen die Borderlands: The Handsome Collection al heeft. De update zorgt ervoor dat Borderlands 2 en Borderlands: The Pre-Sequel, de games uit de collectie, er nog beter uitzien. De update brengt namelijk 4K en HDR met zich mee voor die je kunt ervaren op de PlayStation 4 Pro, Xbox One X en PC. De update is vanaf 3 april te downloaden.

  Bekijk de Borderlands: The Handsome Collection Ultra Hd trailer hier!

  Borderlands 2 - 2K Games

  Dezelfde dag kun je ook aan de slag gaan met Borderlands: Game of the Year Edition. Deze komt op 3 april namelijk ook uit, maar ditmaal wel voor de PlayStation 4, Xbox One en de PC. PC-spelers die de originele Borderlands al hebben, krijgen de Game of the Year edition via een gratis update. Dit is een opgepoetste versie van het eerste deel in de knotsgekke reeks die ook in 4K HDR te spelen zal zijn. De nieuwe versie van het eerste deel krijgt ook een aantal extra's die we hieronder voor je op een rijtje zetten.

  • Borderlands 2-style mini-map
  • Verbeterde inventory
  • Automatische pick-up
  • Nieuwe Legendary wapens
  • Moeilijkere eindbaas
  • Nieuwe cosmetics

  Bekijk de Borderlands: Game of the Year Edition trailer hier!

  Wat is Borderlands?

  Borderlands is een first-person shooter gemixt met RPG-elementen waarin je alleen of samen met maximaal drie andere vrienden een verwoeste wereld ontdekt. De werelden die je ontdekt zijn dodelijk en dus wordt je steeds sterker tijdens je reis en vind je steeds nieuwe wapens die je kunt gebruiken tegen de vele, unieke vijanden. Het vechten doe je met een scala aan wapens en dan bedoelen we een ontelbare wapens, want deze worden willekeurig samengesteld wanneer je vijanden verslaat en je je beloning opraapt.

  Borderlands - 2K Games

  Borderlands 3 release komt niet als verrassing

  Dat de release van Borderlands 3 eraan zat te komen, was natuurlijk geen geheim meer. De ontwikkelaar is al de hele maand bezig met het promoten van een grote aankondiging tijdens PAX East. Dit begon eerder deze maand met de onthulling van de datum waarop er een nieuwe game aangekondigd zou worden. Gisteren werd het laatste beetje olie op het vuur gegooid door een teaser trailer uit te brengen genaamd Borderlands Teaser - Mask of Mayhem.

  Stiekem werd in 2016 al bekendgemaakt dat Gearboox Software bezig was met het maken van Borderlands 3. Toen werd namelijk door Randy Pitchford, directeur van Gearbox Software, bevestigd dat het grootste gedeelte van de studio bezig was met het maken van een game waar fans al jaren om vroegen. De titel werd toen niet nog niet bij naam genoemd, maar inmiddels kan er wel gesteld worden dat het ging om Borderlands 3.

  Borderlands 3 heeft momenteel nog geen releasedatum in tegenstelling tot Borderlands Game of the Year en Borderlands The Handsome Collection Ultra HD. Die komen namelijk beide uit op 3 april.

  Borderlands: The Pre-Sequel

  Verkijgbaar vanaf 17 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.