'Bond 25 introduceert Lashana Lynch als nieuwe 007'

  De nieuwe James Bond film, productienaam Bond 25, gaat de laatste film zijn waar Daniel Craig de bekende held speelt. Het stokje wordt overgenomen door Lashana Lynch volgens insiders van The Mail on Sunday, zusterkrant van The Daily Mail. Het is de eerste donkere actrice die de rol van de bekende spion 007 op zich zal nemen.

  Metro-Goldwyn-Mayer

  Volgens The Mail is de historische keuze gevallen op Lynch dankzij de feministische TV-schrijver Phoebe Waller-Bridge. Je kunt de schrijver kennen van haar series Killing Eve, Fleabag en Crashing. Lashana Lynch kun je kennen van haar werk in Captain Marvel, waarin ze de rol van Maria Rambaeu, de beste vriendin van Carol Danvers op haar nam.

  Wordt Lynch de Nieuwe James Bond?

  Ondanks dat Lynch wellicht 007 wordt betekent het niet dat de nieuwe James Bond door haar gespeeld gaat worden, want in de film neemt Lynch' personage alleen de titel van 007 over nadat Bond afscheid neemt van MI6. Lynch' personage zou in de film geïntroduceerd worden wanneer M haar binnenroept met 'Kom binnen 007', waarna er geen bekende James Bond binnenwandelt, maar een zwarte vrouw. James Bond zou in de film zitten, maar afstand hebben gedaan van zijn titel als 007.

  Uiteraard komen de nieuwe en oude 007 elkaar tegen in de film. Volgens de insiders van de Daily Mail probeert Bond vanzelfsprekend Lynch' personage te versieren, waar zij (in ieder geval aanvankelijk) niet gevoelig voor is. James Bond is dus precies de Bond die je gewend bent, ondanks dat hij binnen MI6 vervangen is.

  Wordt Bond 25 volledig vrouwvriendelijk met Waller-Bridge's script?

  De James Bond-franchise staat niet bepaald bekend om zijn gunstige vertolking van de relatie tussen man en vrouw. Bond zelf is een roemrucht versierder en buiten de films om worden aantrekkelijke vrouwelijke personages vaak aangeduid als 'Bond Girls'. Die term zou op de set verboden zijn en vervangen door 'Bond Women'.

  Dat betekent niet dat we in of na Bond 25 een geheel nieuwe karakterisering van James Bond gaan zien. Volgens Phoebe Waller-Bridge is het belangrijk dat de film vrouwen met respect behandelt, maar dat Bond dat niet hoeft te doen. Hij moet hetzelfde personage als altijd blijven.

  Bond 25 moet vanaf 9 april 2020 in Nederlandse bioscopen draaien. Het wordt Daniel Craig's laatste film als de beroemde MI6 agent.

  ┬ę 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.