Bohemia: 'Het zou stom zijn Day Z niet naar de 360 te brengen'

  Ontwikkelaar Bohemia Interactive, bekend van de succesvolle Day Z mod voor de shooter ArmA II, wil Day Z naar de Xbox 360 brengen. De studio ziet het als 'stom' om dat niet te proberen.

  Dit laat Jan Kunt van Bohemia Interactive weten in een interview. Hij zegt dat het bedrijf wel degelijk aan het kijken is om Day Z naar de consoles te brengen en dan met name het systeem van Microsoft. Zijn motief is het succes van Minecraft, een indiegame die voorheen exclusief speelbaar was op PC. Het spel is een tijdje terug uitgekomen voor de Xbox 360 en is inmiddels vier miljoen keer verkocht.

  "Je hebt het succes van Minecraft op Xbox Live Arcade gezien en het zou stom van ons zijn om niet te proberen om iets dergelijks met Day Z te doen. We hebben altijd al games voor de consoles willen maken. Natuurlijk zijn we al jaren voornamelijk een PC-ontwikkelaar, maar er is simpelweg een hele grote markt voor de consoles en je hebt niet te maken met problemen als piraterij", aldus Kunt.

  Kunt voegt hieraan toe dat Bohemia erg enthousiast is over dit idee en denkt dat PC-spelers gewoon PC-spelers zullen blijven, maar dat de console meer toegankelijk is voor de casual markt. Spelers die niet op de PC willen spelen, zullen dan een Xbox 360 of een PlayStation 3 kopen om games te kunnen spelen.

  Al eerder was er een geheel zelfstandige versie van Day Z aangekondigd voor de PC, die later dit jaar zal verschijnen. Een precieze datum is nog niet bekend.

  ArmA II

  Verkijgbaar vanaf 19 july 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.