Bloeddonaties via game - Blood Sport neemt bloed af bij verwonding

  Op Kickstarter is een project gestart om de game Blood Sport te verwezenlijken. Het doel is om voor 3 januari 250.000 dollar op te halen om met de game op verschillende locaties bloed op te halen en bloeddonaties populairder te maken.

  Het spel neemt bloed af elke keer dat je controller trilt en voert het vervolgens af naar een bloedzak. Dit gebeurt in shooters vaak als je geraakt wordt, of bij botsingen in racegames. Het concept kan op allerlei games toegepast worden. De makers noemen het "ultimate immersive gaming", en willen hiermee bloeddonaties inzamelen bij evenementen.

  Kickstarter wordt steeds vaker gebruikt om games te financieren, en er zijn inmiddels ook strengere regels ingesteld door de website.

  Blood Sport wil bloeddonaties meer aandacht geven

  Zodra het geld is opgehaald zijn de makers van plan om door de Verenigde Staten te reizen. Door zelf evenementen te organiseren, maar ook door middel van afspraken met de medische wereld en op game-evenementen, zou Blood Sport meer aandacht aan bloeddonaties moeten geven.

  De spelers moeten voor het gebruiken van Blood Sport allerlei medische informatie zoals leeftijd, gewicht en medische aandoeningen invoeren. Speciale Arduino-hardware registreert de trillingen in de controller en de hoeveelheid bloed die al is afgegeven.

  Of Blood Sport is gebaseerd op de gelijknamige kaskraker uit 1988 met Jean-Claude van Damme, is onbekend.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.