Verklapt het tijdschema van Blizzcon een grote aankondiging?

  Blizzcon staat voor de deur, het jaarlijkse evenement dat Blizzard organiseert om haar games te showen. Normaliter is het dé plek waar de ontwikkelaar en uitgever nieuwe aankondigingen doet en dit jaar lijkt het weer raak te zijn.

  Wie het tijdschema bekijkt van Blizzcon 2019 ziet dat het nog allemaal onbekend is wat er vrijdag op de Mythic Stage gaat verschijnen: het hoofdpodium op het evenement. Er zijn een aantal slots gereserveerd voor ‘Coming Soon!’, wat hint naar nieuwe aankondigingen die worden gedaan en daar zijn nogal wat kandidaten voor.

  Zo was er eerder deze week een advertentie naar buiten gebracht waarop Diablo IV te zien was, de langverwachte opvolger in de Dungeon Crawler-franchise. De kans is dus groot dat die titel officieel aangekondigd gaat worden aankomende vrijdag. Er is daarnaast ook een mogelijkheid dat Overwatch 2 uit de doeken wordt gedaan. Eerder dit jaar kwam er namelijk een gerucht naar buiten dat een Starcraft FPS in de koelkast was gezet om te werken aan een opvolger op de populaire online shooter van Blizzard.

  Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk dat er een nieuwe uitbreiding aangekondigd gaat worden voor World of Warcraft. Battle for Azeroth is vorig jaar uitgekomen, maar de volgende uitbreiding wordt vaak een jaar van tevoren uit de doeken gedaan. Genoeg mogelijkheden dus voor Blizzard om flink uit te pakken op Blizzcon.

  Blizzard ligt onder vuur

  Het bedrijf zal ook moeten verrassen om het nieuws een andere kant op te moeten sturen. Blizzard ligt namelijk onder vuur voor het bannen van een professionele Hearthstone-speler, die na afloop van een officiële wedstrijd zijn steun uitsprak voor de protesten in Hong Kong. Het bedrijf kwam later naar buiten met een statement om de actie te rechtvaardigen, maar het kwam ze op veel kritiek te staan. Blizzard zal daarom waarschijnlijk de aandacht af willen leiden met een grote aankondiging op Blizzcon.

  Diablo IV

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.