Blizzard wil niet langer WoW subscriber-aantallen bekendmaken

  Het publiceren van WoW subscriber-aantallen is iets wat Blizzard niet langer wil doen. Het huidige aantal staat op zo'n 5.5 miljoen, maar Blizzard wil niet langer deze aantallen bekendmaken om de populariteit van de game te meten.

  Uit de gegevens van het derde kwartaal van het financiële jaar van Activision Blizzard blijkt dat het WoW subscriber-aantal gedaald is met zo'n 100.000 spelers. Deze daling valt mee in verhouding tot eerdere dalingen in andere kwartalen, maar volgens Blizzard is de hoeveelheid subscribers niet langer een medium om de populariteit van de MMO te meten. Er zouden andere factoren zijn die betere indicators zouden zijn in plaats van de hoeveelheid subscribers, aldus Blizzard.

  WoW subscriber-aantallen - niet zoveel als in tijden van weleer

  Enkele van deze indicators waarover Blizzard spreekt zijn bijvoorbeeld de spelersactiviteit. Blizzard is natuurlijk meer gebaat bij mensen die veel spelen dan mensen die zelden een bezoekje aan Azeroth brengen. Met zo'n 5.5 miljoen actieve subscribers is World of Warcraft wat dat betreft nog steeds een succes te noemen. Op de hoogtijdagen had WoW echter meer dan 12 miljoen actieve spelers, maar die tijd ligt al een tijd achter ons.

  Met de release van Warlords of Draenor vorig jaar wist Blizzard de WoW subscriber-aantallen weer op te krikken tot zo'n 10 miljoen, maar dat aantal is binnen een jaar tijd dus vrijwel gehalveerd tot 5.5 miljoen. Misschien weet Blizzard met de nieuwe uitbreiding Legion, die op gamescom 2015 werd aangekondigd, weer zieltjes te winnen. Mogelijk wordt er op Blizzcon 2015 meer bekendgemaakt over deze nieuwe uitbreiding van het nog altijd populaire World of Warcraft.

  World of Warcraft

  Verkijgbaar vanaf 11 february 2005

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.