Blizzard wil een eerlijke Overwatch input voor de consoles

  Jeff Kaplan van Blizzard wil dat gamers gaan eisen aan Microsoft en Sony dat het spelen met een muis en een toetsenbord verbannen wordt op consoles. Dit omdat gamers de huidige Overwatch input met een toetsenbord en muis combinatie beter en gerichter kunnen mikken dan de gamers met een controller.

  Op de Overwatch forums op Battle.net heeft Jeff Kaplan zijn ongenoegen geuit naar Sony en Microsoft over het gebruik van alternatieve Overwatch input methodes. Zoals de muis en toetsencombinatie of door middel van XIM4 converters.

  Dit commentaar werd geplaatst op een forum voor de beste Overwatch spelers op de PS4 en de Xbox One. Volgens hen kan het gebruik van converters een vorm van vals spelen zijn naar de rest van de community.

  Houding Microsoft en Sony over de Overwatch input

  Het lijkt erop dat Microsoft en Sony niet op het verzoek ingaan van Blizzard. Ondanks het feit dat Overwatch op dit moment een van de meest gespeelde games is op de Xbox One en de PS4.
  Dit komt doordat beide bedrijven de muis en toetsenbord combinatie officieel ondersteunen.

  De PS4 gebruikt het toetsenbord als input methode voor het internet browser en voor andere systeem functies. Daarnaast gebruikt Microsoft de input combinatie om de cross-play functie te ondersteunen tussen de Xbox One en de PC.
  Het wordt dan moeilijk om bepaalde input methodes te verbannen maar er moet wellicht mogelijk worden om de input keuze aan te geven door Overwatch spelers. Zo speel je bijvoorbeeld alleen tegen andere gamers met dezelfde input.

  Overwatch

  Verkijgbaar vanaf 24 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.