Blizzard wil asociale Overwatch spelers aanpakken met computers

  Dat er vaak spelers zijn in een online game die de sfeer wel eens willen verpesten is voor veel gamers geen geheim. Blizzard is er klaar mee dat dit voorkomt in Overwatch. Er is een nieuwe functie in ontwikkeling waardoor asociale Overwatch spelers beter aangepakt kunnen worden.

  Volgens Jeff Kaplan, game directeur, zullen er in de toekomst computers ‘giftige’ spelers kunnen vinden in de plaats van mensen. Momenteel is er een standaard systeem waarbij spelers een giftig persoon tegenkomen in een game en vervolgens een melding moeten maken. In de toekomst zal hier wellicht dus verandering in komen.

  Overwatch spelers

  Het is de bedoeling dat computers de taal van deze giftige spelers moet leren herkennen. Hierdoor hoeven spelers geen problemen meer te melden en kunnen deze door de computers in de game verholpen worden. Dit is vrij moeilijk te ontwikkelen, want als de trash talk van een van je vrienden komt, is het natuurlijk een ander verhaal.

  Ook al is deze nieuwe functie nog niet in actie, de giftigheid in de community van Overwatch wordt nu al verminderd. Dit komt door een nieuw systeem dat Blizzard heeft ontwikkeld voor het rapporteren van spelers. De giftigheid in de chat is met 17 procent verminderd. Ook bij het spammen van de voice chat functie zijn maatregelen te verwachten.

  Overwatch

  Verkijgbaar vanaf 24 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.