Blizzard verliest spelers ondanks lancering World of Warcraft Classic

  De zaken lopen niet lekker bij Activision Blizzard. Beide takken van het enorme bedrijf zagen in het derde kwartaal het aantal actieve spelers flink dalen. Waar de verliezen precies zijn gevallen is niet bekendgemaakt.

  Aan het einde van het tweede kwartaal kon Blizzard rekenen op 37 miljoen actieve spelers van haar games, maar een paar maanden later is dat aantal gedaald naar 33 miljoen. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers van Blizzard Activision is dat naar voren gekomen, al heeft de uitgever niet laten weten welke games spelers verliezen.

  Het is opmerkelijk, want in hetzelfde kwartaal heeft Blizzard World of Warcraft Classic gelanceerd, een game die zeer goed werd ontvangen door de fans en veel populariteit genoot. Volgens het bedrijf werden er in het derde kwartaal zelfs meer abonnementen afgesloten voor de MMO dan in elk ander kwartaal dan ook. De verliezen lijken dan ook eerder bij Hearthstone en Overwatch te liggen, twee games die het al langer moeilijk hebben.

  De andere tak van de uitgever zag het aantal actieve spelers ook dalen. Activision raakte in de periode bijna een kwart van de spelers kwijt, van 46 miljoen naar 36 miljoen actieve spelers. Sindsdien is wel Call of Duty: Modern Warfare verschenen en het bedrijf hoopt daarmee het probleem op te lossen.

  Hong Kong is niet de oorzaak van verlies

  De kritiek die Blizzard heeft gekregen na het bannen van een Hearthstone-speler die zich uitsprak voor de protesten in Hong Kong, heeft in ieder geval niet te maken met de verliezen. Veel spelers verwijderden na de actie hun Blizzard-account en hebben hun abonnement stopgezet, maar de ophef ontstond pas in oktober. De gevolgen daarvoor zullen pas zichtbaar zijn in de cijfers voor het vierde kwartaal.

  World of Warcraft

  Verkijgbaar vanaf 11 february 2005

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.