Blizzard denkt na over een Overwatch Mercy rework

  Door recente updates op Overwatch wordt healer Mercy steeds minder populair. Haar kit is te saai in vergelijking met andere heroes en Mercy spelers zijn wel klaar voor een broodnodige Overwatch Mercy rework. Alleen game-ontwikkelaar Blizzard weet nog niet goed hoe dat aangepakt moet worden.

  Blizzard

  Mercy is zichzelf niet meer sinds de rework die ze kreeg op het populaire schietspel in 2017. Blizzard verving haar te sterke ultieme vaardigheid door een zwakkere speciale kracht. Die vervanging was een best saaie vaardigheid, namelijk de Valkyrie. Door die nieuwe vaardigheid kon ze al haar abilities sterker maken en vliegen. De speciale vaardigheid zorgde ervoor dat de hero werd toch populairder dan voorheen. Mercy bleef overpowered, maar op een andere manier door haar enigszins nieuwe ultieme kracht.

  In augustus 2018 verloor de vliegende healer haar populariteit door een patch van Blizzard waarin stond dat het alle supports beter zou maken. Dat maakte Mercy minder effectief in haar healing, terwijl ze juist een hero is die exclusief gebouwd was rondom het geven van heals en buffs. Hierdoor kregen de spelers het gevoel dat hun favoriete hero niet lekker aanvoelde en niet sterk genoeg was in vergelijking met alle andere heroes. Een Youtuber genaamd Aria Rose besloot een actie te starten onder de hashtag: #ReworkMercy. Een paar dagen later veroverde de hashtag Youtube en Twitter waardoor er een discussie op gang kwam.

  Overwatch Mercy rework kampen zijn verdeeld

  Er zijn twee kampen ontstaan rondom het reworken van de vliegende healer: het ene kamp wil haar oude ultimate terug, het andere kamp wil dat Mercy een nieuwe ultimate krijgt. Dat eerste genoemde kamp wil dat Mercy haar oude game-changers terugkrijgt met haar oude 'ultimate', Resurrection, waarmee je je hele team kan laten opstaan van de dood. Het tegenkamp vindt dat dan weer te sterk en vindt dat het probleem al opgelost was door haar 1-speler Resurrection ability (die ze dus van de rework in 2017 kreeg).

  Hoewel Mercy nog een graag geziene support is op e-sports niveau, wordt het voor de hero moeilijker om te concurreren met andere supports. Spelers vinden de hero niet uitdagend, belonend of leuk om te spelen. Spelers hebben daarom zelf een #ReworkMercy spreadsheet aangemaakt waar spelers hun ideeën kunnen delen met de community. De ideeën bevatten statistieken, vaardigheden, beschrijvingen en notities over hoe de rework volgens hun zou kunnen werken.

  Mercy liefhebbers kunnen de frustratie rondom haar rework begrijpen, hoewel niet-Mercy liefhebbers dat niet kunnen. Wat vind jij van Mercy en haar abilities? Moeten het blijven zoals het is, of moet het veranderen? Lees onze Overwatch review als je wilt weten of de game iets voor jou is!

  Overwatch

  Verkijgbaar vanaf 24 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.