Blizzard bant Hearthstone-pro na leuzen over Hong Kong

  Na zijn overwinning in een Grandmasters-wedstrijd, het meest prestigieuze Hearthstone-toernooi, sprak Chung ‘blitzchung’ Ng Wai zijn steun uit voor de protesten in Hong Kong. Volgens Blizzard is dat tegen de regels. Het bedrijf bant de speler voor een jaar voor alle eSports-toernooien.

  In een statement van Blizzard laat de ontwikkelaar en uitgever weten dat de actie van Chung in overtreding is met de officiële regels van het Heartstone Grandmasters-toernooi. Daarin staat dat elke actie die Blizzard in een negatief daglicht zet of op een andere manier het imago van Blizzard schade aanbrengt grote gevolgen heeft.

  Zo zal de speler worden verwijderd uit het toernooi, zijn prijzengeld zal niet worden uitbetaald en kunnen er andere sancties worden ondernomen. Dat laatste komt dus in de vorm van de ban.

  Na elke wedstrijd in Grandmasters wordt de winnaar geïnterviewd door de commentatoren. Toen blitzchung voor de camera verscheen droeg hij een gasmasker en riep hij "Bevrijd Hong Kong! De revolutie van onze tijd!".

  De twee casters doken vervolgens onder hun bureau en de stream werd meteen overgeschakeld naar een reclame. Blizzard heeft ook de twee commentatoren ontslagen, ondanks dat ze niks wisten van de actie. De comment-sectie onder het nieuwsbericht op de officiële site is gesloten.

  Hearthstone: Heroes of Warcraft

  Verkijgbaar vanaf 12 march 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.