Blikseminslagen in Horizon Zero Dawn ooit een mogelijkheid

  Het zal je maar gebeuren. Loop je vrolijk rond en word je plots geraakt door blikseminslagen in Horizon Zero Dawn. Dat was ooit een mogelijkheid, die de ontwikkelaar er uiteindelijk heeft uitgehaald.

  In een interview met Official PlayStation Magazine heeft Mathijs de Jonge, game director, verteld dat er eerst een heel complex weersysteem aanwezig was. Plotselinge blikseminslagen in Horizon Zero Dawn was toen nog een mogelijkheid, maar die feature is uiteindelijk toch uit de game gehaald.

  Het was niet eerlijk, vertelt De Jonge. Vijanden, maar ook jijzelf konden ieder moment geraakt worden en zwaargewond achterblijven. Er was niets tegen te doen en daarom vond Guerilla Games het geen geschikte feature voor in de game.

  Blikseminslagen in Horizon Zero Dawn verdwenen

  Er is nog wel een weersysteem aanwezig in Horizon Zero Dawn. Dat systeem regelt bijvoorbeeld de hoeveelheid zicht. Zo zal het 's nachts een stuk minder duidelijk zijn om vijanden te zien. Als je ze dan beschiet, geven vonken weer mooi contrast tussen het licht en het donker.

  Ook zullen er zandstormen in de gamewereld van Horizon Zero Dawn zitten. Als je daar in vast komt te zitten zie je bijna niets meer. Met al deze effecten brengt Guerilla Games de game helemaal tot leven.

  Horizon Zero Dawn ligt 1 maart in de winkels voor de PlayStation 4. De game is gemaakt door de Nederlandse gamestudio Guerilla Games. Houd de site in de gaten voor de Horizon Zero Dawn review die binnenkort zal verschijnen.

  Horizon: Zero Dawn

  Verkijgbaar vanaf 1 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.