Blackberry verkoopt 1.6 miljoen telefoons afgelopen kwartaal

  Het zijn zware tijden voor Blackberry. Afgelopen kwartaal verkocht het bedrijf maar 1,6 miljoen smartphones, 300.000 telefoons minder dan vorig kwartaal. Blackberry verkoopt al meerdere kwartalen achter elkaar steeds minder telefoons.

  Blackberry heeft het zwaar als het om de verkoop van telefoons gaat. Het bedrijf is sinds 2014 ieder kwartaal minder telefoons aan het verkopen. In het eerste kwartaal van 2014 verkocht Blackberry 6.8 miljoen toestellen.

  Één jaar later verkocht Blackberry nog maar 2.6 miljoen toestellen, en inmiddels verkoopt Blackberry nu 1.6 miljoen toestellen.

  Nu zul je misschien denken: 1.6 miljoen telefoons is best wel veel! Even ter vergelijking: Apple verkocht in het vierde kwartaal van 2014 een kleine 74,5 miljoen iPhones.

  Blackberry verkoopt minder, maar maakt wel winst

  Blackberry verkoopt dan wel een stuk minder telefoons, het bedrijf maakt alsnog winst. Blackberry richt zich namelijk niet meer op de verkoop van telefoons, maar op de verkoop van software. De software van Blackberry is populair en daardoor wist het bedrijf toch winst te maken. Blackberry kwam uit op een kwartaalwinst van 28 miljoen dollar.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.