Black Panther is meest succesvolle superheldenfilm aller tijden

  Het succes van Black Panther blijft nog wel eventjes doorgaan. Zo werd vandaag bekend dat de Marvel-film in kwestie van alle superheldenfilms bovenaan staat als het gaat om meest verdienende film in de Verenigde Staten met als thema superhelden. Blank Panther streeft onder andere populaire films The Avengers en Star Wars: The Last Jedi voorbij.

  Het nieuwe record van Black Panther, kwam niet geheel onverwachts. Zo had de film met Chadwick Boseman in de hoofdrol in zijn openingsweekend ook al een record te pakken. Maar deze prestatie zal regisseur Ryan Coogler en zijn gehele crew, niet ontgaan zijn.

  Een astronomisch bedrag van 1,2 miljard heeft Black Panther wereldwijd opgehaald sinds de film in de bioscopen draait. Het duurde zesentwintig dagen totdat de één miljard was bereikt.

  Succes Black Panther zorgt voor record

  Het record werd in de zesde week dat de Marvel-film in de bioscopen draaide behaald. Een bedrag van minimaal 623 miljoen dollar was er nodig om koploper The Avengers in de Verenigde Staten van de troon te stoten. Met het uiteindelijk bedrag van 631 miljoen dollar werd het record door Black Panther verbroken.

  Black Panther doet het ook goed in het rijtje van meest verdiende (algemene) films in de Verenigde Staten. Zo staat de nieuwe Marvel-film op de vijfde plek. Alleen Star Wars: The Force Awakens (936.6 miljoen dollar), Avatar (760.5 miljoen dollar), Titanic (659,3 miljoen dollar) en Jurassic World (652.2 miljoen dollar) staan nog boven Black Panther (619 miljoen dollar).

  Heb je de film nog niet gezien? Lees dan onze Black Panther review of bekijk onze video review.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.