Black Mesa update maakt Half-Life remake stuk mooier

  Ook al is het nog even wachten tot Half-Life remake Black Mesa voltooid is, de nieuwe Black Mesa update maakt veel goed. De game is grafisch flink opgepoetst en ziet er vooral een stuk mooier uit dankzij betere belichting en effecten.

  De nieuwe update voegt behoorlijk wat grafische foefjes toe: dynamische belichting toe, lens flares, god rays, image based ambient lighting, verbeterde schaduwen en particles en veel meer. Voor een overzicht van alle verbeteringen kun je op de website van Steam terecht.

  Black Mesa update goedmakertje voor volgende

  Black Mesa is een lang project gebleken met de keuze van ontwikkelaar Crowbar om de Xen-levels opnieuw te maken. Fans van het origineel zagen deze levels als het minste gedeelte van de game. Helaas komen de verbeterde versies pas volgend jaar, maar de nieuwe update maakt het wachten in ieder geval draaglijker.

  Black Mesa begon al in 2004 als een mod voor Half-Life door fans van de serie. Deze draaide nog op een oudere engine draaide dan Half-Life 2 en kon daarom wel een ‘upgrade’ gebruiken. Uiteindelijk werd het met goedkeuring van Valve een officiële remake waarvan de oorspronkelijke release in 2012 was. Crowbar is nog steeds bezig met het afronden van de remake, wat in 2018 vermoedelijk tot een einde komt met de nieuwe Xen-levels.

  Black Mesa

  Verkijgbaar vanaf 5 may 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.