Black Lightning serie is de volgende DC superhelden tv-show

  Het Amerikaanse kanaal CW zal een vijfde superheldenserie aan zijn repertoire toevoegen. Vandaag is bekendgemaakt dat een Black Lightning serie is goedgekeurd voor productie.

  Black Lightning volg het leven van Jefferson Pierce, een meta-human die zijn leven als vigilante achter zich heeft gelaten om een leraar te worden. In de serie zal Pierce er door zijn dochter en leerlingen tot gezet worden om zijn alias Black Lightning weer aan te nemen. De show wordt geproduceerd door Greg Berlanti, die ook verantwoordelijk is voor The Flash, Arrow en Legends of Tomorrow. Het is nog niet duidelijk of Black Lightning in hetzelfde universum zal plaatsvinden als deze shows.

  Dit wordt de vijfde superheldenserie voor CW, die naast bovengenoemde drie shows ook nog Supergirl produceert. Deze series doen het erg goed op de zender en stuk voor stuk zijn ze bevestigd voor een nieuw seizoen in het volgende seizoen. The Flash weet de meeste kijkers binnen te sprokkelen, gevolgd door Supergirl.

  Black Lightning serie

  Black Lightning is niet een erg bekend karakter in het DC universum, maar heeft wel geschiedenis geschreven als de eerste afro-Amerikaanse superheld die zijn eigen serie kreeg. Zijn krachten draaien allemaal om elektriciteit. Zo kan hij schichten afschieten, een krachtveld produceren en zelfs kleine stukjes vliegen. Daarnaast is zijn fysieke staat gelijk aan de beste sporters ter wereld.

  Jefferson Pierce heeft twee dochters, die beide gelijke krachten als hem hebben. Zijn oudste dochter neemt in de comics de naam Thunder aan, en zijn jongste dochter Lightning. Het is niet duidelijk nog of Thunder en Lightning ook in de tv-serie voor zullen komen of dat de dochters geen krachten hebben.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.