Black Adam film begint over ongeveer een jaar met filmen

  Afgelopen week is Shazam! officieel in première gegaan. Een personage dat daar geen rol in speelt, is de antiheld Black Adam. Dwayne 'The Rock' Johnson laat nu in een video op Instagram weten dat de productie van de Black Adam film over ongeveer een jaar begint.

  Johnson vertelt in de video hoe blij hij is met het succes van Shazam! Hij is namelijk de uitvoerend producent van de film. Hierin laat hij ook weten dat de productie van de Black Adam film in het eerste helft van 2020 van start gaat.

  Wat is de rol van Dwayne Johnson in de Black Adam film?

  Dwayne Johnson staat al jaren geboekt als de acteur die de rol van Black Adam op zich gaat nemen. Het is alleen nooit duidelijk geweest wanneer de film eindelijk gemaakt zou gaan worden. Dankzij de positieve reacties op Shazam! komt de productie nu wel van de grond.

  "De mensen die bekend zijn met de stripboeken en de mythologie van Shazam, weten dat Black Adam een connectie met hem heeft. Hij is een antiheld die ik heel graag wil spelen."
  - Dwayne Johnson

  Waarom zit Black Adam niet in de Shazam! film?

  Het was in eerste instantie het plan om Black Adam en Shazam in een film te stoppen, maar in het creatieve proces ontstonden er complicaties die dit onmogelijk maakten. Het probleem was dat het project twee oorsprongsverhalen in een film wilde proppen. Johnson en de andere filmmakers waren van mening dat dit te veel van het goede was.

  "De uitdaging was, zoals jullie je wel voor kunnen stellen, dat we de origines van twee belangrijke personages in een script moesten stoppen. Ik was van mening dat dit niet ging werken, dus stelde ik voor om het te in twee films te splitsen. Warner Bros. ging hiermee akkoord."
  - Dwayne Johnson

  Wie is Black Adam?

  In 1945 ontwikkelden Otto Binder en C. C. Beck het personage Black Adam. Hij is geboren in het oude Egypte waar hij als potentiële held wordt gezien door de tovenaar Shazam. Daarom geeft hij Adam zijn krachten. Dit blijkt geen succes, want de antiheld gebruikt zijn krachten om de macht te grijpen in het land.

  Black Adam is, naast de stripboeken, ook te zien in de games Injustice: Gods Among Us en Injustice 2. Totdat hij zijn eigen film krijgt, kan je kijken naar het verhaal van Shazam. De film is vanaf nu te zien in de bioscoop.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.