Binding of Isaac kickstarter voor kaartspel binnen 2 uur gehaald

  Voor veel indie-ontwikkelaars kan Kickstarter een oplossing zijn om games toch te kunnen financieren. De makers van de succesvolle Binding of Isaac games probeerden zo hun nieuwste project van de grond te krijgen. De Binding of Isaac kickstarter voor het kaartspel was binnen twee uur al volledig rond.

  Dit is een bijzonder lange tijd en dit betekent dan ook dat dit kaartspel spin-off sowieso in ontwikkeling kan gaan. Met nog 29 dagen te gaan is dit een mooi begin voor het kickstarterproject.

  Kaartspel via succesvolle Binding of Isaac Kickstarter

  Op het moment van schrijven is het geld dat in de kickstarter wordt gestoken al vier keer zoveel als het doel dat de makers voor ogen hadden. Zo'n 2.522 personen hebben het kaartspel al gesteund en brachten samen tot nu toe 161.274 euro op. Het doel werd bereikt binnen een uur en vijftien minuten. Het gaat hier om één van de weinige kickstarters die zo snel al zoveel geld heeft weten binnen te harken.

  Het kaartspel speelt in op de bekende indiegame Binding of Isaac. Door de jaren zijn er verschillende uitbreidingen en versies van het spel verschenen. Het is bijna niet te zien dat deze klassieke indie door maar één man in elkaar is gezet. Zowel in de Wii U als PlayStation 4 review gaven wij het spel maar liefst een 9.0 omdat het spel zoveel duistere content kent dat je nog uren willekeurige gegenereerde levels kunt verkennen.

  indiegame was een hit

  Oorspronkelijk was de indiegame een hit toen hij in 2011 voor het eerst uitkwam. Op de kickstarterpagina geeft de Edmund McMillen aan dat hij niet verwacht dat het kaartspel een soortgelijk succes zou behalen. Hij is blij met alle support die er tot nu toe is gegeven en denkt nu na over nieuwe doelen voor zijn kickstarter. Op het moment zijn er geen extra doelen, maar het aantal mensen dat de kickstarter steunt blijft nog wel steeds toenemen.

  The Binding of Isaac

  Verkijgbaar vanaf 28 september 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.