Bethesda Support lekt persoonlijke gegevens uit van klanten

  Recent waren er een hoop klachten van fans die de Power Armor Edition van Fallout 76 hadden gekocht. Het bedrijf had een ondersteuningspagina, Bethesda Support, waar mensen hun gegevens in konden sturen voor een nieuwe tas, maar nu blijkt dat mensen toegang tot meer informatie krijgen dan dat zij zouden moeten krijgen.

  Fans waren niet tevreden met de tas die zij kregen bij de Power Armor Edition. Hierbij zou Bethesda een canvas tas laten zien in advertenties, maar hebben mensen een nylon tas gekregen. Bethesda heeft inmiddels via Twitter aangekondigd dat zij de nylon tassen die fans kregen bij aanschaf van de Power Armor Edition kregen, zullen vervangen. Hiervoor konden fans naar de Bethesda Support page en hun gegevens inleveren.

  Nu blijkt alleen niet alles te lopen zoals het hoort. Zodra mensen naar deze ondersteuningspagina gaan om hun melding in te sturen en een vervangende tas te krijgen, krijgen zij toegang tot delen van Bethesda’s ondersteuningssysteem. Hierdoor wordt het mogelijk om tickets te openen en te sluiten, en dus ook om persoonlijke informatie van klanten te bekijken.

  Bethesda Support leak wordt gemeld op Twitter en Reddit

  Een gebruiker op Reddit genaamd Jessiepie zegt dat ze alle meldingen van anderen op haar Bethesda account ontvangt. "Meestal zijn het bonnen voor de Power Armor Set, met een verzoek voor een nieuwe tas. Deze bonnen bevatten alle informatie. Je e-mailadres en huisadres, maar ook het type betaalkaart dat is gebruikt om dit extreme glitchy spel te kopen."

  Op Reddit staat dat gebruikers niet alleen toegang tot de adressen en e-mails krijgen, maar ook gedeeltelijk creditcardinformatie kunnen zien. Inmiddels heeft Bethesda dit al opgelost, maar toch blijft er veel ophef over op social media. Het enige respons wat het bedrijf op een forum gaf, was: “Hallo allemaal, we hebben dit probleem opgelost.” Hier waren veel fans woest over. Later heeft Bethesda een nieuwe Tweet geplaatst, waarin ze zich verontschuldigde en het volgende zei:

  Fallout 76

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.