Bethesda krijgt mogelijk te maken met een Fallout 76 rechtszaak

  Sinds de release van Fallout 76 wordt er veel over de game gediscussieerd. Fans kunnen maar niet wennen aan het idee van een wereld zonder NPC’s. Ook de vele bugs zouden de fans in het verkeerde keelgat schieten. Als topje op de ijsberg krijgt Bethesda waarschijnlijk ook nog te maken een rechtszaak betreft Fallout 76.

  Een mogelijke rechtszaak over Fallout 76 wordt momenteel onderzocht door advocatenkantoor Migliaccio & Rathod LLP. Het bedrijf hoopt dat zij spelers kan vertegenwoordigen die de game hebben gekocht en niet tevreden zijn. Ook beweert zij dat Bethesda restituties voor de game weigert en niet mee wil werken. De game scoort gemiddeld dan ook maar een 2,7 op metacritic.com. Op de website van het advocatenkantoor staat het volgende:

  “"Hoewel kleine bugs en glitches verwacht worden bij de release van de meeste nieuwe games, werd Fallout 76 gelanceerd met een 56GB-patch waarvan bewezen is dat het slechts een startpunt is voor de problemen van de game. Gamers die geprobeerd hebben om een terugbetaling te ontvangen vanwege de talloze glitches van het spel, konden dit niet doen vanaf het moment dat ze het spel downloadden. Dit zorgde ervoor dat ze een niet goed speelbare game hadden totdat patches het spel weer speelbaar zouden maken.”

  Fallout 76 rechtszaak

  Verschillende Reddit gebruikers hebben gemeld dat Bethesda niet mee wil werken met restituties voor de PC-versie van de game. Het bedrijf heeft er dan ook voor gekozen om de game niet op Steam uit te brengen, maar in plaats daarvan alleen een fysieke versie te verkopen. Of dit te maken heeft met het feit dat Steam een restrictie beleid heeft, is nog niet duidelijk. De game scoorde bij ons ook matig, namelijk maar een 5,5. In onze Fallout 76 review lees je wat wij over de game te zeggen hebben.

  De Fallout 76 beta ervaarde ook al verschillende bugs. Een van de bugs zorgde voor een storing op de BethesdaNet-forums. Bepaalde spelers moesten de Fallout 76 betacode van bijna 50GB opnieuw downloaden. Dit gebeurde uren voordat de beta live ging. Bethesda besloot toen de eerstvolgende beta periode met een paar uur te verlengen. Het bedrijf heeft zich nu verontschuldigd voor het niet eerder aanbieden van informatie over mogelijke oplossingen voor bugs.

  Fallout 76

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.