Betere actie in Nier 2 door Platinum Games

  Eén van de verrassingen tijdens de persconferentie van Square Enix was de onthulling van Nier 2, of Nier New Project zoals deze nu heeft. De game wordt gemaakt in samenwerking met Platinum Games.

  Platinum Games heeft het op dit moment druk. Niet alleen werkt de ontwikkelaar aan een Transformers game, ook helpt ze bij Star Fox Zero en Nier 2.

  De keuze voor Platinum Games bij Nier 2 is opvallend, aangezien de ontwikkelaar vooral bekend staat om actiegames en niet RPG's. Dat is dan ook precies de reden dat Square Enix de studio benaderde.

  Controls moeten beter in Nier 2

  "We kregen feedback over de vorige game van onze fans, zowel in Japan als elders, dat voor een actie-RPG de besturing niet zo goed was," zo stelt Nier producent Yosuke Saito tegenover website Destructoid. Dat moest in het vervolg beter en daarom werd er gezocht naar een goede ontwikkelaar van actiegames.

  Die was al snel gevonden. "Naar mijn mening is Platinum Games de beste actiegame ontwikkelaar in Japan," voegt Nier director Taro Yoko toe. Vandaar dat de studio werd gevraagd samen te werken met Square Enix.

  Combinatie actie en JRPG

  Dat Platinum Games nu betrokken is bij de ontwikkeling, betekent niet dat Nier 2 opeens een volledige actiegame is. Het wordt een combinatie van typische Platinum Games stijl, maar dan in JRPG vorm.

  Hoe dat uitpakt is nog afwachten. De game is nog ver van ons verwijderd. Een release is dan ook niet bekend.

  NieR Automata

  Verkijgbaar vanaf 10 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.