Bestverkochte Steam games 2017 bekendgemaakt

  Valve heeft uit de doeken gedaan wat de bestverkochte Steam games 2017 zijn. Een overzicht staat op de website van het platform. Het gaat in totaal om honderd spellen, waarvan veel ook voor 2017 zijn uitgekomen.

  De lijst met spellen is opgedeeld in meerdere categorieën, zoals we die ook kennen uit multiplayergames met een ranked modus. De bestverkochte twaalf titels vallen onder de ‘Platina’ categorie, de nummers dertien tot en met vierentwintig staan onder ‘Goud’, de zestien daaropvolgende bestverkochte games behoren tot ‘Zilver’ en de overige zestig spellen tot ‘Brons’.

  Bestverkochte Steam games 2017

  De ranglijst is gebaseerd op de bruto-inkomsten per game over het afgelopen jaar. Bovenaan de lijst staan onder andere Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, Ghost Recon Wildlands, Rainbow Six Siege en PlayerUnknown’s Battlegrounds. Slechts vier van de twaalf bestverkochte games zijn in 2017 uitgebracht.

  Opvallend is dat Dota 2 en Warframe beide gratis te spelen zijn en toch het meeste hebben opgebracht voor Valve. De twee spellen hebben wel een vorm van microtransacties, waar dus veel geld in om moet gaan. Ook indiegames kunnen het goed doen, wat Rust en Cuphead bewijzen door een plek in Zilver te bemachtigen.

  Rust

  Verkijgbaar vanaf 11 december 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.