Best verkochte Steam games 2016 bekendgemaakt

  De Steam Winter sale is momenteel nog aan de gang en bevat weer kortingen zoals we van Valve gewend zijn. Deze kortingen zijn wederom gigantisch en er worden tijdens zo'n sale miljoenen verschillende games verkocht. Nu heeft Valve de 100 best verkochte Steam games 2016 op een rijtje gezet.

  Eerder maakte Valve al bekend wie de winnaars zijn van de allereerste Steam Awards, maar nu heeft Valve nog meer andere details bekendgemaakt. 2016 zat namelijk vol met enorm goede en populaire games en Valve heeft ons nu een kijkje gegeven in de 100 best verkochte Steam games 2016.

  De 100 best verkochte games zijn onderverdeeld in 4 categorieën: Platina, Goud, Zilver en Brons. Ze zijn dus niet van 1 tot 100 op een rijtje gezet, maar juist in categorieën weergegeven. De lijst is gebaseerd op welke games het meeste geld hebben opgeleverd en dus niet op het aantal verkochte exemplaren. Valve heeft ook niet bekendgemaakt hoeveel iedere game heeft opgeleverd.

  Best verkochte Steam games 2016 zijn onderverdeeld in categorieën

  De twaalf games die het meeste geld in 2016 hebben binnengebracht vallen onder de platinacategorie. In deze categorie bevinden zich The Witcher 3: Wild Hunt, No Man's Sky, Fallout 4, The Division, Counter-Strike: Global Offensive, Civilization VI, Dark Souls III, Grand Theft Auto V, Rocket League, Total War Warhammer, XCOM 2 en DOTA 2.

  Na de platinacategorie volgt de goudcategorie en in deze zitten de nummers 13 tot 24 van de lijst. In de zilvercategorie zitten nummers 25 tot 40 en in de bronscategorie zitten nummers 41 tot 100. Veel van de games in de top 100 zijn nog in de uitverkoop door de Steam Winter sale, maar deze verloopt 2 januari om 19:00.

  Opvallend van deze top 100 is onder andere dat The Division meer geld heeft opgebracht dan een Call of Duty game. Daarnaast is ook opvallend dat een groot deel van de games niet is uitgekomen in 2016, maar dus wel het meeste geld hebben opgebracht in het afgelopen jaar.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.