Ben Affleck regisseert WO2 film Ghost Army en speelt hoofdrol

  Universal Pictures heeft aangekondigd dat Ben Affleck een nieuwe Tweede Wereldoorlog film genaamd ‘Ghost Army’ gaat regisseren en produceren. Daarnaast heeft hij ook een grote rol. De film is gebaseerd op het boek The Ghost Army of World War II en het script wordt geschreven door Nic Pizzolatto, bekend van True Detective.

  Warner Bros Pictures

  Voordat Ben Affleck de rol van ‘The Caped Crusader’ op zich nam heeft hij aan meerdere films gewerkt. Zo regisseerde hij films als Gone Baby Gone (2007), The Town (2010), en Argo (2012). Alle drie films werden genomineerd en wonnen meerdere prijzen en kregen hoge scores van de critici.

  Waar gaat Ghost Army over?

  Aangezien Ghost Army een verfilming is van een boek kunnen we al een beetje weten wat we kunnen verwachten van de film. Zoals al eerder werd vermeld baseert Aflleck de film op het boek “The Ghost Army of World War II”. Dit boek is geschreven door Rick Beyer en Elizabeth Sayles en komt uit 2015. Er is ook een Netflix documentaire over hetzelfde onderwerp gemaakt waar de film zich ook deels op baseert.

  Het boek is een waargebeurd verhaal dat gaat over een groep jongeren, afkomstig uit de kunst- en reclame-industrie, die de opdracht heeft gekregen om de Nazi's te misleiden. Ze moeten ervoor zorgen dat de Nazi's het beeld krijgen dat de Verenigde Staten een veel groter leger hebben dan eigenlijk het geval is. De hoofdpersonen zijn onder andere mode-ontwerper Bill Blass, schilder Ellsworth Kelly, kunstenaar Arthur Singer en een fotograaf genaamd Art Kane. Voor deze opdracht pakken ze flink uit om alles zo geloofwaardig mogelijk te laten lijken. Zo werken zij met opblaasbare tanks en allerlei geluidseffecten.

  Het verhaal klinkt erg interessant en biedt zeker de mogelijkheid voor een goede film. Ben Affleck heeft laten zien dat hij zowel voor als achter de camera een waar talent is. Universal heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de productie begint en er is ook nog geen releasedatum bekend voor Ben Affleck's Ghost Army.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.