Baz Luhrmann Elvis biopic cast The King definitief

  Eerder deze maand werd bekend wie er zoal overwogen werden voor de rol van Elvis Presley in een toekomstige biopic over de muzikant. Nu is bekend dat Baz Luhrmann zijn Elvis Biopic laat leiden door Austin Butler. Het nieuws werd bekendgemaakt door entertainmentblad Variety.

  MTV

  Met het casten van Butler vallen onder ander Harry Styles en Ansel Elgort af. Luhrmann beweert op zoek te zijn geweest naar een acteur die zowel de bewegingen en stem als innerlijke kwetsbaarheid van Elvis Presley over kon brengen. Na een lang proces van screentests en muziekworkshops viel de keuze uiteindelijk op Butler.

  Waar kennen we Austin Butler van?

  Austin Butler’s vroege carrière bestaat vooral uit rollen in Nickelodeon series als Hannah Montana en Ned’s Survivalgids. Dit jaar is hij te zien in The Dead Don’t Die en de Tarantino film Once Upon a Time… in Hollywood. Luhrmann is dus zeker niet de eerste die reden ziet om Butler te casten.

  Wie speelt er nog meer in de Baz Luhrmann Elvis biopic?

  Op dit moment is er nog maar één ander castlid voor de film. Tom Hanks speelt kolonel Tom Parker, de manager van Elvis. Nu Elvis is gecast zullen verdere aankondigingen zich in de loop der tijd vanzelf aandienen.

  De film wordt geschreven door Luhrmann zelf (Moulin Rouge!, The Great Gatsby) en Craig Pearce, met wie hij vaak samenwerkt. Op dit moment is het plan om de opnames begin 2020 te starten. Een beoogde releasedatum voor de film is er nog niet.

  Deze Elvis biopic is slechts één van vele muziekfilms die in ontwikkeling zijn. Lees ook onze lijst met muziekfilms om in de gaten te houden.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.